Ceturtdien vējš var veidot jaunas plaisas un ledus sablīvējumus Rīgas līcī

Aizsalis Rīgas jūras līcis © Jānis Saliņš, f64

Ceturtdien dienvidrietumu, rietumu vēja ātrums brāzmās pastiprināsies līdz 15 metriem sekundē. Sinoptiķi pieļauj, ka brāzmainais vējš izskalos ledus gabalus atklātas jūras piekrastē Kurzemē, kā arī radīs jaunas plaisas un ledus sablīvējumus Rīgas līcī.

Vaļēja ūdens joslas var veidoties līča rietumu piekrastē - pie Kurzemes un Zemgales. Savukārt pārējā līcī vēja ietekmē iespējama jaunu ledus sablīvējumu veidošanās, ledus plātnes virzīsies uz Vidzemes piekrasti.

Naktī uz ceturtdienu Latvijā gaidāms daļēji mākoņains laiks, vietām iespējama neliela migla un sarma, kā arī sīki nokrišņi. Iegriezīsies lēns līdz mērens dienvidrietumu vējš, no rīta Kurzemē un Vidzemē tas brāzmās pastiprināsies līdz 8-13 metriem sekundē.

Ceturtdien, sākot no valsts ziemeļiem, daudzviet gaidāms neliels un īslaicīgs lietus un sniegs. Debesis lielākoties klās mākoņi. Pūtīs mēreni stiprs dienvidrietumu, rietumu vējš ar brāzmām līdz 10-15 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra naktī būs -3..-8 grādi, bet dažviet, mākoņiem izklīstot, gaiss īslaicīgi atdzisīs līdz -11 grādiem. Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdienas pēcpusdienā būs -1..+3 grādi.

Rīgā gaidāms pārsvarā mākoņains laiks, iespējami nelieli un īslaicīgi nokrišņi. Iegriezīsies dienvidrietumu vējš, kas dienā pāries rietumu vējā un brāzmās pastiprināsies līdz desmit metriem sekundē. Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz -6 grādiem, savukārt ceturtdienas pēcpusdienā temperatūra paaugstināsies līdz +2 grādiem.