Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Kādus laika apstākļus gada izskaņā prognozē sinoptiķi?

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Ziemassvētkos un gadumijā laikapstākļus Latvijā noteiks cikloni, kas brīžiem atnesīs lietu un sniegu, prognozē sinoptiķi.

Atbilstoši pašreizējai "Global Forecast System" prognozei pirms Ziemassvētkiem palaikam līs, vietām gaidāms arī slapjš sniegs, gaisa temperatūra pārsvarā saglabāsies virs nulles, savukārt 24.decembrī tiek prognozēts lielākoties sauss un saulains laiks, neliels sals.

Svētku turpinājumā, sākot no valsts rietumiem, prognozēti nokrišņi un gaisa temperatūras pakāpeniska paaugstināšanās līdz +1..+6 grādiem, tomēr šīs prognozes ticamība ir zema, jo patlaban nav iespējams precīzi paredzēt, kā virzīsies cikloni.

Arī pēc Ziemassvētkiem un gadumijā iespējams gan lietus, gan sniegs. Sals mīsies ar atkušņiem, uz ceļiem bieži veidosies apledojums.

Tuvākajās dienās Kurzemē un vietām valsts centrālajā daļā gaidāms straujš ūdens līmeņa kāpums upēs, iespējama palieņu un citu zemāko vietu applūšana. Tā kā Ziemassvētkos gaidāms kaut īslaicīgs sals, plaši pali netiek prognozēti, un valsts austrumu daļā ūdens līmenis dažās upēs nemaz nepaaugstināsies.