Ziemassvētki Latvijā, visticamāk, būs balti

Meteorologu prognozes liecina, ka līdz gada beigām Latvijā dominēs ziemai atbilstoši laika apstākļi, tādēļ arī Ziemassvētki, visticamāk, būs balti.

Decembra vidū virs Atlantijas okeāna no jauna pastiprināsies anticiklons, un pašreizējās prognozes liecina, ka tas būs neierasti spēcīgs. Anticiklons bloķēs siltās gaisa masas no Atlantijas okeāna un Ziemeļeiropā ļaus ieplūst aukstām gaisa masām no Arktikas.

Lai gan uz Ziemassvētkiem anticiklons kļūs vājāks, aukstās gaisa masas būs nostiprinājušas savas pozīcijas lielā daļā Eiropas un maz ticams, ka līdz svētkiem atjaunosies mūsu klimata joslai raksturīgā gaisa plūsma no rietumiem, kas ziemas periodā nes siltāku un mitrāku laiku. Tādēļ sagaidāms, ka Ziemassvētki visā Latvijā atnāks ar salu un sniegu.

Aģentūra BNS jau vēstīja par Norvēģijas meteorologu prognozi, ka neierastā ciklonu un anticiklonu pozīcija nesaglabāsies ilgstoši un aukstam ziemas sākumam Eiropā varētu sekot siltāka ziemas otrā puse. Pērn ziemas sākumā bija silts laiks, kam sekoja aukstuma viļņi. Šogad ir otrādi un, visticamāk, siltās gaisa masas Atlantijas okeānā tiks bloķētas līdz svētku periodam, bet pēc tam Eiropu biežāk sasniegs cikloni no okeāna, kas nesīs atkušņus.

Latvijā

VSIA “Latvijas valsts ceļi” (LVC) ir izsludinājusi apjomīgu iepirkumu ceļu apgaismojuma uzturēšanai un modernizācijai. Vieni no pretendentiem esot Valsts kontroles izgaismoto dārgo auto elektrouzlādes staciju būvētāji – SIA “Reck”.

Svarīgākais