Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Svētdien būs vējains, bet skaidrs laiks; kāda būs nākamā nedēļa?

© Kaspars Krafts/F64

Svētdiena Latvijā būs šīs nedēļas vējainākā diennakts, gaidāmas pārsvarā skaidras debesis, prognozē sinoptiķi.

Dienā, spoži spīdot saulei, termometra stabiņš ēnā pakāpsies līdz +17..+21 grādam, pretvēja krastā - līdz +14..+16 grādiem.

Arī Rīgā maija pēdējā diennaktī gaidāms skaidrs laiks, ziemeļaustrumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 15 metriem sekundē. Gaisa temperatūra +12 grādi naktī un ap +20 grādiem pēcpusdienā.

Saules ultravioletā radiācija būs augsta. Cilvēki ar īpaši jutīgu ādu, neievērojot piesardzību, dienas vidū saulē var apdegt 15 minūtēs.

Laikapstākļus nosaka anticiklons Skandināvijā un ciklons Ukrainā. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 763 dzīvsudraba staba milimetriem Latgales dienvidos līdz 768 milimetriem Ziemeļkurzemē.

Nākamās nedēļas sākumā no ziemeļrietumiem Latvijas teritorijai atkal pietuvosies plašs anticiklons, informē Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Pirmdien vējš pakāpeniski pierims, dienas laikā vēl vietām gaidāmi nelieli īslaicīgi nokrišņi. Bet no otrdienas sāksies sauss laiks ar lēnu vēju.

Darba nedēļas vidū, anticiklona centram atradoties tieši virs Latvijas teritorijas, maksimālā gaisa temperatūra dienā sasniegs +19…+22 grādi, bet pastāv varbūtība, ka saulainos apstākļos termometra stabiņš tuvosies +25 grādu atzīmei. Arī naktis būs salīdzinoši siltas, minimālai temperatūrai nepazeminoties zem +7…+12 grādiem, un salnu iespējamība ir ļoti zema.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +13,1 grāda Ventspilī līdz +21,8 grādiem Staļģenē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 30.maijā bija +34 grādi Portugālē un Krievijas dienvidos, kā arī +36 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu -8 grādi Alpu kalnos.