Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Februāra 2.dekādē Latvijā pārspēti 52 siltuma rekordi

© Dāvis Ūlands/F64 Photo Agency

Februāra 2. dekādē vidējā gaisa temperatūra Latvijā bija +3,4°C, kas ir 7,1°C virs dekādes normas, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Dekādes minimālā gaisa temperatūra -6,0°C 15. februārī tika novērota Daugavpilī, bet maksimālā gaisa temperatūra +12,4°C - 17. februārī Dobelē, kas arī ir jauns Latvijas 17. februāra maksimālās gaisa temperatūras rekords. Kopumā februāra 2. dekādē tika pārspēti 52 maksimālās gaisa temperatūras rekordi, starp kuriem bija 24 dekādes rekordi, kā arī tika atkārtots viens diennakts maksimālās gaisa temperatūras rekords.

Savukārt, februāra 1. dekādē vidējā gaisa temperatūra Latvijā bija +1,5°C, kas ir 5,3°C virs dekādes normas. Dekādes minimālā gaisa temperatūra -9,6°C 5. februārī tika novērota Daugavpilī, bet maksimālā gaisa temperatūra +8,8°C - 9. februārī Pāvilostā, kas arī ir jauns Pāvilostas 9. februāra maksimālās gaisa temperatūras rekords. Kopumā februāra 1. dekādē tika pārspēti 37 rekordi, kā arī atkārtots viens diennakts maksimālās gaisa temperatūras rekords.