Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Šodien ievērojami nokrišņi nav gaidāmi; zināms, kāds laiks būs jaunnedēļ

© Dmitrijs Suļžics/F64

Naktī valsts ziemeļu rajonos pa laikam līst neliels īslaicīgs lietus, taču dienā vairs ievērojami nokrišņi nav gaidāmi, vēsta Latvijas vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. 

Naktī uz svētdienu Latvijā, izņemot dažus ziemeļaustrumu novadus, gaiss iesila līdz +8..+11 grādiem, un augstākā gaisa temperatūra bija Liepājā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

No rīta gaisa temperatūra ir +6..+10 grādi. Pūš lēns līdz mērens dienvidu vējš, piekrastē brāzmās līdz 15 metriem sekundē.

Debesis pārsvarā apmākušās, vietām valsts rietumu un centrālajā daļā skaidrojas. Daudzviet dūmaka. Nav ievērojamu nokrišņu.

Rīgā dienvidu vējš pūš ar ātrumu 4-8 metri sekundē. Gaisa temperatūra naktī pakāpās līdz nepilniem +10 grādiem, no rīta kļuvis par grādu vēsāks.

Svētdien gaisa temperatūra visā Latvijā būs no +9 līdz +12 grādiem. Nakts stundās gaisa temperatūra nebūs zemāka par +4 līdz +8 grādiem.

Brīvdienās pastiprinājies plašs anticiklons virs Krievijas un atkal gaiss kļuvis par pāris grādiem siltāks.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdienas pēcpusdienā Latvijā bija +4..+8 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 16.novembrī bija +24..+26 grādi Itālijas dienvidos, Grieķijā un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu -18..-23 grādi Skandināvijas un Krievijas ziemeļos.

Svētkos - 18. novembrī, virs Latvijas atradīsies siltā gaisa masa un dienas laikā gaiss iesils līdz +9, +12 grādiem. Lai arī mākoņu dienas laikā būs daudz, tomēr diena aizritēs bez ievērojamiem nokrišņiem. Pūtīs lēns līdz mērens austrumu puses vējš.

Šī brīža prognozes liecina, ka pēc svētkiem nedēļas turpinājumā kļūs nedaudz vēsāks un gaisa temperatūrā dienā būs no +4 līdz +9 grādu robežās, savukārt naktīs gaisa temperatūra būs dažus grādus virs vai tuvu 0 grādiem.

Kaut arī vietām gaidāms neliels lietus, bet tomēr darba nedēļas turpinājumā plašas nokrišņu zonas ar intensīviem nokrišņiem netiek prognozētas. Otrdien gaidāms brāzmains vējš - rietumu un centrālajos rajonos vējš brāzmās sasniegs 15-18 m/s, piekrastē pat 20 m/s, bet pēc tam nedēļas turpinājumā atkal dominēs lēns līdz mērens austrumu puses vējš.