Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Jaunākās prognozes: kāds laiks gaidāms valsts svētkos

© Andrejs Terentjevs/ F64 Photo Agency

Šīs nedēļas laikā, virs Latvijas atrodoties siltajai gaisa masai, 13. un 14. novembrī tika pārspēti visas Latvijas maksimālās gaisa temperatūras rekordi. 13. novembrī maksimālā gaisa temperatūra tika fiksēta Daugavpilī (+12,2°), bet 14 .novembrī Ainažos pat +12,7° un tika laboti attiecīgi 1939.gada un 1928.gada rekordi. Arī nedēļas nogalē un pirmdien, 18. novembrī, saglabāsies salīdzinoši silts laiks, teikts Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) publikācijā.

Piektdien debesis lielākoties aizklās mākoņi un valsts teritoriju no dienvidaustrumiem šķērsos nokrišņu zona - austrumos, sākot ar pēcpusdienu arī centrālajos un rietumu rajonos, līs lietus. Pūšot lēnam līdz mērenam ziemeļaustrumu, austrumu vējam, naktī un no rīta vietām veidosies migla, dūmaka. Gaisa temperatūra dienā būs +5…+8 grādu robežās.

Brīvdienās pastiprināsies plašs anticiklons virs Krievijas un kļūs par pāris grādiem siltāks. Vēl sestdien un naktī uz svētdienu valsts ziemeļu rajonos pa laikam līs neliels īslaicīgs lietus, savukārt svētdien vairs ievērojami nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidaustrumu, austrumu vējš un saglabāsies salīdzinoši silts laiks - sestdien gaisa temperatūra būs +6…+9 grādi, savukārt svētdien jau visā Latvijā būs +9…+12 grādi. Nakts stundās gaisa temperatūra nebūs zemāka par +4…+8 grādiem.

Svētkos - 18. novembrī, virs Latvijas atradīsies siltā gaisa masa un dienas laikā gaiss iesils līdz +9…+12 grādiem. Lai arī mākoņu dienas laikā būs daudz, tomēr diena aizritēs bez ievērojamiem nokrišņiem. Pūtīs lēns līdz mērens austrumu puses vējš.

Šī brīža prognozes liecina, ka pēc svētkiem nedēļas turpinājumā kļūs nedaudz vēsāks un gaisa temperatūrā dienā būs +4…+9 grādu robežās, savukārt naktīs gaisa temperatūra būs dažus grādus virs vai tuvu 0 grādiem. Kaut arī vietām pa laikam gaidāms neliels lietus, bet tomēr darba nedēļas turpinājumā plašas nokrišņu zonas ar intensīviem nokrišņiem netiek prognozētas. Otrdien gaidāms brāzmains vējš - rietumu un centrālajos rajonos vējš brāzmās sasniegs 15-18 m/s, piekrastē pat 20 m/s, bet pēc tam nedēļas turpinājumā atkal dominēs lēns līdz mērens austrumu puses vējš.