No karstuma vakar cietuši trīs cilvēki Latgalē

Vakar mediķi snieguši palīdzību trim no karstuma cietušajiem Latgales reģionā, aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā.

Rēzeknes novadā 29 gadus veca sieviete pēc ilgstošas uzturēšanās saulē sūdzējusies par vājumu, galvas reiboni, samaņas zudumu. Mediķi sievieti nogādāja Rēzeknes slimnīcā.

Daugavpilī palīdzība vakar sniegta arī 28 gadus vecai sievietei, kura ilgstoši uzturējusies saulē. Sieviete no hospitalizācijas atteicās.

Daugavpilī, strādājot garāžā, pārkarsis arī kāds 54 gadus vecs vīrietis. Mediķi viņam sniedza pirmo palīdzību, bet vīrietis no hospitalizācijas un tālākas medicīniskās palīdzības slimnīcā atteicies.

Vēl desmit cilvēki vakar cieta no dažādu kukaiņu kodumiem. Četri no sakostajiem tika hospitalizēti, bet septiņiem cilvēkiem konsultācijas sniegtas telefoniski. Biežākās veselības problēmas bijuši izsitumi uz ādas, alerģiskas reakcijas, elpas trūkums, slikta pašsajūta.

Kurzemē 40 gadus vecai sievietei no kukaiņu koduma vakar sākās smaga alerģiska reakcija jeb anafilaktiskais šoks. Sieviete nogādāta Kuldīgas slimnīcā.

Kopumā vakar mediķi izbraukuši uz 1348 izsaukumiem.

Latvijā

Rīgas Pieminekļu aģentūra 25. septembrī Latgales parkā demontēja piemiņas zīmi – akmeni Maskavas dārza izveidei. Akmens uzstādīšana nebija saskaņota ne Rīgas būvvaldē, ne citā institūcijā, līdz ar to piemiņas zīme konkrētajā vietā uzstādīta un līdz šim atradās neatbilstoši normatīvajiem aktiem, informē Rīgas dome.

Svarīgākais