Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Rīt Latviju sasniegs kārtējais ciklons; iespējama lielgraudu krusa

© pixabay.com

Lai gan sestdien Latvijā gaidāms saulains laiks, jau svētdien mūsu valsti sasniegs kārtējais ciklons, liecina meteorologa J.Traļļa prognozes.

Meteorologa ierakstā, kas šorīt publicēts mikroblogošanas vietnē twitter norādīts, ka "svētdien virs Latvijas būs nākamais ciklons. Negaisa mākoņi atsevišķās vietās sagādās stipru lietu un krusu, iespējama arī lielgraudu krusa un kāds virpuļviesulis. Negaisa mākoņi būs mazi un ar īsu mūžu, bet tā kā tie daudzviet izlīs uz vietas, lokāli iespējami plūdi."

Tikmēr Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas (LVĢMC) sinoptiķu prognozes liecina, ka arī nākamās darba nedēļas sākumāgaidāms mākoņains laiks, daudzviet līs un iespējams pērkona negaiss. Darba nedēļas sākumā pūtīs ziemeļrietumu, rietumu vējš, kas vien vietām brāzmās sasniegs 15 m/s. Gaisa temperatūra naktīs būs +9…+15° robežās, bet dienas laikā gaiss iesils līdz +15…+18°.

Trešdien un ceturtdien nokrišņu jau būs mazāk, un starp mākoņiem biežāk uzspīdēs saule. Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu puses vējš un dienas laikā gaiss vietām iesils līdz pat +20°.