Latvijai tuvojas spēcīga karstuma vilnis

Latvijas sinoptiķi brīdina - Latvijai tuvojas spēcīga karstuma vilnis.

6. augustā Latvijas austrumu rajonos gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +34 grādiem, bet 7. augustā teritorijas lielākajā daļā, izņemot Kurzemi, maksimālā gaisa temperatūra gaidāma pat līdz +35 grādiem. Arī 8. augustā austrumu rajonos temperatūra sasniegs +35 grādus.

Pērējā teritorijā dienas laikā gaiss sasils līdz +27...+32 grādiem, tikai piekrastes rajonos, kur vējš pūtīs no ūdens puses, būs vēl par 2-3 grādiem zemākas temperatūras. Arī naktis būs ļoti siltas: naktī uz 7. augustu temperatūra nenoslīdēs zem +17...+22 grādiem, bet uz 8. augustu pat zem +19...+24 grādiem.

Tā kā šajās dienās laika apstākļus noteiks ar cikloniem saistītas zema spiediena ieplakas, tad joprojām atsevišķos rajonos veidosies vareni gubu-lietus mākoņi, kas nesīs pērkona negaisus un lietusgāzes. Šādās situācijās iespējamas krasas vēja brāzmas, arī krusa.

Jau šogad Ventspilī 13. jūlijā termometra stabiņš pakāpās līdz +34,8 grādiem, +33,5 un +33,8 grādi 17. jūlijā fiksēti atbilstoši Rucavā un Ventspilī. Pēdējo 30 gadu laikā vairāk kārt Latvijā ir novērots karstums, kad gaisa temperatūra paaugstinās līdz +34...+36 grādiem:

Svarīgākais