Augusta otrajā pusē gaiss pakāpeniski kļūs vēsāks

Augusta sākumā gaidāms ļoti silts laiks, bet turpmāk, naktīm kļūstot garākām, gaiss pakāpeniski kļūs vēsāks, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Mēneša sākumā naktīs gaiss nebūs vēsāks par plus 12, plus 18 grādiem, bet dienas laikā vēl aizvien gaisa temperatūra visā Latvijā būs virs plus 20 grādu atzīmes, sasniedzot pat plus 27 grādus.

Kopumā Latvijā augusta vidējā gaisa temperatūra ir plus 16 grādi. Diennakts vidējai gaisa temperatūrai stabili pazeminoties zem plus 15 grādiem, kas visbiežāk notiek ap 26.augustu, beidzas meteoroloģiskā vasara. Meteoroloģiskā vasara agrāk beidzas Latvijas ziemeļaustrumu rajonos, vēlāk Baltijas jūras piekrastē.

Šogad gaisa temperatūra augustā gaidāma ap normu vai nedaudz virs tās. Tuvāka normai gaisa temperatūra gaidāma Kurzemē, bet Latgalē iespējama gaisa temperatūra virs normas.

Arī nokrišņu daudzums šogad augustā gaidāms tuvs normai. Sausāki periodi būs mēneša otrajā dekādē un arī mēneša izskaņā.

Latvijā

99 procenti pasaules datu tiek pārraidīti, izmantojot globālo zemūdens kabeļu tīklu. Katru dienu, izmantojot kabeļu tīklus, tiek veikti finanšu darījumi aptuveni 10 triljonu dolāru apmērā. Tie ir NATO dati. Kritiskā zemūdens infrastruktūra ietver arī elektriskos kabeļus, kā arī cauruļvadus, pa kuriem piegādā naftu un gāzi. Ņemot vērā kabeļu tīklu milzīgo nozīmīgumu, kā arī citas kritiskās infrastruktūras apdraudējumu, Krievija plāno sabotāžas un kiberuzbrukumus, kas var izraisīt katastrofālas sekas. Vai Latvija tam visam gatavojas? To skaidro Zemessardzes komandieris Kaspars Pudāns.

Svarīgākais