Šajā pēcpusdienā viskarstāk Mērsragā - plus 30,1 grāds

Šodien ap plkst.15 augstākā gaisa temperatūra bijusi Mērsragā, kur reģistrēts plus 30,1 grādu karstums, aģentūru LETA informēja Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Otra augstākā gaisa temperatūra bijusi Saldū - plus 29,8 grādi. Rīgā bijuši 29,5 grādi.

No plus 29 līdz plus 30 grādu karstums reģistrēts arī Jelgavā, Rucavā, Stendē, Pāvilostā un citur.

Zemākās gaisa temperatūras šodien pēcpusdienā reģistrētas Kurzemes zimeļu daļā, kur Kolkā bijši plus 24 grādi, bet Ventspilī - plus 22,4 grādi.

Latvijas Austrumu daļā gaisa temperatūra svārstās no plus 27 līdz 28 grādiem.

Kā ziņots, brīvdienās un arī nākamās darba nedēļas sākumā Latvijā gaidāms sauss, saulains un karsts laiks.

Sinoptiķi brīdina, ka rīt Rīgā un Latvijas centrālajā daļā gaidāms ļoti stiprs karstums, proti, termometra stabiņš dienas vidū varētu sasniegt 33 grādu atzīmi.

Kā ziņots, lai gan Latvijā vasarā - jūnijā, jūlijā un augustā - gaiss dienā visbiežāk iesilst līdz plus 21, plus 26 grādiem, arī dienas ar gaisa temperatūru virs plus 30 grādiem Latvijā nav gluži retums. Vidēji astoņos gados no desmit ir vismaz viena diena, kad kaut kur Latvijā termometra stabiņš ir pakāpies virs plus 30 grādiem. Vidēji katru ceturto gadu gaiss vietām Latvijā sakarst virs plus 33 grādiem, bet vidēji reizi 20 gados ir iespējams pavisam tropisks karstums virs plus 35 grādiem.

Visaugstākā līdz šim novērotā gaisa temperatūra Latvijā ir plus 36,4 grādi, kas ir reģistrēta Daugavpilī 1943.gada 4.augustā. Tieši plus 36 grādi ir reģistrēti arī 1994.gada 13.jūlijā Jelgavā.

Šajā gadsimtā Latvijā visaugstāk gaisa temperatūra pakāpās 2006.gadā, kad 9.jūlijā Skrīveros tā sasniedza plus 35,3 grādus.

Latvijā

Latvijas pilsonis, miljardieris Pjotrs Avens vērsies ar iesniegumu Valsts policijā, lūdzot sākt kriminālprocesu pret nesen Latvijas pilsonību ieguvušo Dmitriju Savinu par apzināti nepatiesu izdomājumu tīšu izplatīšanu un neslavas celšanu, aģentūru LETA informēja Avena pārstāvji.