Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Svētdienas rītā gaisa temperatūra noslīdējusi līdz +6 grādiem; dienā daudzviet īslaicīgi līs

© Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

Svētdienas rītā gaisa temperatūra Latvijā pazeminājusies līdz +6..+9 grādiem, vien Kurzemes rietumu piekrastē un Ziemeļvidzemes piekrastē nav kļuvis vēsāk par +11..+13 grādiem, liecina meteoroloģiskā informācija. Debesis daļēji mākoņainas, daudzviet valsts rietumu un centrālajā daļā īslaicīgi līst. Pūš mēreni stiprs dienvidu, dienvidrietumu vējš, piekrastē ar ātrumu brāzmās līdz 19 metriem sekundē. Rīgā mainīgs mākoņu daudzums, dienvidu vējš brāzmās pūš līdz 11 metriem sekundē, gaisa temperatūra +9 grādi.

Svētdien Latvijā starp mākoņiem spīdēs saule un daudzviet īslaicīgi līs, lokāli gaidāmas arī pērkona lietusgāzes un krusa, prognozē sinoptiķi.

Rietumu, dienvidrietumu vējš brāzmās brīžiem pastiprināsies līdz 13-18 metriem sekundē.

Saulainos brīžos gaiss iesils līdz +12..+16 grādiem.

Rīgā dažbrīd gaidāms lietus un dienvidrietumu vēja brāzmas līdz 15 metriem sekundē, saule gaisu sasildīs līdz +15..+16 grādiem.

Laikapstākļus nosaka zema spiediena ieplaka. Atmosfēras spiediens 750-755 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs atgādina, ka vietām valsts centrālajā daļā, arī galvaspilsētā, saglabājas ļoti augsta ugunsbīstamība mežos, tādēļ Rīgā, Zemgalē un Vidzemē spēkā oranžās krāsas brīdinājums.