Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Sinoptiķi prognozē, cik rudenīgs laiks gaidāms nākamnedēļ

© SCANPIX

Lai gan nākamā nedēļa vēl sāksies ar salīdzinoši siltu un vasarīgu laiku, jārēķinās, ka darba nedēļas beigās kļūs krietni vēsāks.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs informē, ka naktī uz pirmdienu laika apstākļus Latvijā noteiks augsta spiediena atzars, kā ietekmē būtiski nokrišņi nav gaidāmi. Pūšot lēnam vējam, atsevišķos rajonos veidosies migla. Dienas laikā saule mīsies ar mākoņiem, kas vietām, galvenokārt centrālajos un austrumu rajonos, nesīs lietu, lokāli arī ducinās pērkons. Dienā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +19...+24 grādiem, bet naktī termometra stabiņš noslīdēs līdz +10...+15, vietām Kurzemē līdz +7...+9 grādu atzīmei.

Jau otrdien daudzviet gaidāms lietus.

Otrdien Latvijai no rietumiem pietuvosies plašs ciklons, kas nedēļas vidū teritorijā ienesīs vairākas nokrišņu zonas, līdz ar to daudzviet gaidāms lietus. Vējam iegriežoties no rietumu puses, teritorijā ieplūdīs vēsākas gaisa masas, kā rezultātā dienā gaisa temperatūra par dažiem grādiem pazemināsies, savukārt naktī gaiss atdzisīs lielākoties līdz +10...+15 grādiem.

SCANPIX

Ciklona dienvidu malai virzoties pāri Latvijai, ievērojami pastiprināsies vējš - rietumu puses vēja brāzmas daudzviet sasniegs 15-18 m/s, bet vietām piekrastē pat 20-21 m/s.

Darba nedēļas beigās virs Latvijas pastiprināsies augsta spiediena atzars, kā rezultātā nokrišņi mitēsies un vējš pierims. Debesīm skaidrojoties naktis gaidāmas aukstas - vietām temperatūra pazemināsies līdz +5…+7 grādiem. Bet jau nedēļas nogalē atkal, pastiprinoties ciklona ietekmei, daudzviet ir gaidāms lietus un mākoņains laiks, norāda sinoptiķi.