Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Trešdien vairs nebūs tik tveicīgs; vakarā vietām gaidāms lietus

© Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

Otrdienas pēcpusdienā un vakarā Latvijā izauga daži negaisa mākoņi, galvenokārt Vidzemē reģistrēti vairāki simti zibens spērienu, liecina meteoroloģiskā informācija. Saskaņā ar aculiecinieku ziņoto vietām Valmieras un Limbažu pusē negaiss atnesa ne tikai īslaicīgu stipru lietu, bet arī pamatīgu krusu, tās lielāko graudu diametrs sasniedza divus centimetrus. Savukārt daļā Latgales un Sēlijas otrdien bija neliels līdz mērens lietus, lielākais nokrišņu daudzums reģistrēts Daugavpilī - septiņi litri kvadrātmetrā. Trešdienas rītā vietām Vidzemē nedaudz īslaicīgi līst, dažviet valstī - galvenokārt dienvidaustrumu novados - izklīst migla, redzamība naktī bija sarukusi līdz 100 metriem. Valsts lielākajā daļā spīd saule.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka daudzviet valstī saglabājas augsta ugunsbīstamība mežos.

Trešdien Latvijā būs daļēji saulains laiks, vakarpusē dažviet iespējams īslaicīgs lietus un pērkons, prognozē sinoptiķi.

Pūtīs lēns vējš, piekrastē gaidāma jūras brīze. Gaiss sasils līdz +21..+25 grādiem, par kādu grādu mazāk būs piekrastē.

Rīgā saule mīsies ar mākoņiem, nav gaidāmi nokrišņi. Pūtīs lēns mainīga virziena vējš un gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +24 grādiem, bet pludmalēs pie jūras gaidāmi aptuveni +20 grādi.

Uz dienvidiem no Latvijas atrodas ciklons. Atmosfēras spiediens 761-763 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka daudzviet valstī saglabājas augsta ugunsbīstamība mežos.