Telefonkrāpnieki Daugavpilī sirmgalvei izkrāpj 390 latus

Vakar, 23.septembrī, Daugavpilī pagaidām nenoskaidrotas personas par it kā radinieka izraisītu nelaimes gadījumu izkrāpušas kādai 78 gadus vecai sievietei 390 latus.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne, krāpšanās notikusi pēc iepriekš izmantotas shēmas - sirmgalvei piezvanījis viens no krāpniekiem un paziņojis, ka viņas radinieks ir izraisījis nelaimes gadījumu un, lai izvairītos no kriminālatbildības, viņam cietušajam un policijai esot jāsamaksā ievērojama naudas summa. Pēc tam kad padzīvojusī sieviete piekritusi samaksāt daļu no pieprasītās summas, krāpnieki ieradušies pie viņas pēc naudas.

Par krāpšanas faktu policijā sākts kriminālprocess, policija pārbauda aizdomās turamo personu loku.

Policija brīdina iedzīvotājus, īpaši gados vecākus cilvēkus, būt piesardzīgiem un, saņemot līdzīga rakstura zvanus, neuzķerties uz krāpnieku afērām. Par šādiem gadījumiem iedzīvotāji aicināti nekavējoties ziņot policijai, zvanot pa tālruni 110 vai 65403302.

Latvijā

Rīga kļūst arvien pieblīvētāka ar melnīgsnējiem vīriņiem, kuri, uz muguras uzlikuši zaļu kasti, uz kuras rakstīts “Wolt”, izvadā ēdienus. Tas ir tā dēvētais platformu darbs – salīdzinoši jauns veids, lai sniegtu konkrētus pakalpojumus par samaksu. Digitālo platformu ekonomika strauji aug. Kovidpandēmijas laikā platformu darbs strauji kļuva populārs, daļēji pateicoties ēdiena un pārtikas preču piegāžu pieaugumam. Dažkārt to dēvē arī par “gadījumdarbu ekonomiku”. Bet šajā galvenokārt ar migrantiem saistītajā perspektīvā ir daudz problēmu.

Svarīgākais