Latgalē dažādos konfliktos sašauti vairāki cilvēki

Piektdien Daugavpils novadā, Salienas pagastā kādās mājās konflikta laikā šautu brūci pēdā guva 1951.gadā dzimusi sieviete. Šāviens no divstobru medību bises, kurā bija patrona ar skrotīm, atskanēja, kad sieviete mēģināja to atņemt savam vīram.

Šāviena laikā šautu brūci apakšstilbā guva arī 1960. gadā dzimusi sieviete, kura bija atnākusi ciemos.

Par notikušo uzsākts kriminālprocess, nelikumīgi glabātā medību bise tika izņemta un nosūtīta uz ekspertīzi. Policija turpina skaidrot notikušā apstākļus.

Aizdomās turētais agrāk jau ir septiņas reizes sodīts. Pēdējo reizi par ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu ar smagām sekām, alkohola reibumā. Piespriestais sods vēl nebija pilnībā izciests.

Savukārt 14.augustā ap 18:30 slimnīcā uz ārstēšanos no Daugavpils novada, Nīcgales pagasta tika nogādāta 1978.gadā dzimusi sieviete. Ārsti viņai konstatēja šautu ievainojumu galvā, kā arī alkohola reibumu.

Medicīniskā palīdzība sniegta arī 1981.gadā dzimušam vīrietim, kuram ārsti konstatēja galvas sasitumu un alkohola reibumu.

Izmeklēšanas gaitā tika noskaidrots, ka sievietei trāpīja viena no skrotīm, kad konflikta laikā 1981.gadā dzimis vīrietis izdarīja šāvienu no medību bises.

Uzsākts kriminālprocess, 1981.gadā dzimušais vīrietis aizturēts. Nelikumīgi glabātā medību bise tika izņemta un nosūtīta uz ekspertīzi. Policija turpina skaidrot notikušā apstākļus.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.