Vairāk nekā 1000 cilvēku pieprasa atcelt IZM vakcinācijas sertifikātu prasību skolu darbiniekiem

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

Vairāk nekā 1000 cilvēku parakstīja atklāto vēstuli Izglītības un zinātnes ministrijai pret Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātiem izglītības iestāžu darbiniekiem, iniciatīvas grupas "Atbildīga brīvība" vārdā informē Rīgas rajona pašvaldības darbinieku arodbiedrības priekšsēdētāja Dace Kaminska.

Vēstules parakstītāju vidū ir vairāk nekā 200 izglītības iestāžu pedagogi un 40 mācību iestāžu vadītāji. Vēstules parakstītāji uzskata, ka Latvijai ir jāņem piemērs no Lietuvas un Igaunijas un jāatceļ "sabiedrību šķelošos" ierobežojumus.

Vēstulē tiek pausts, ka sertifikātu nepieciešamības pagarināšanas dēļ daļa darbinieku pametīs profesiju, daļa, iespējams, nekad vairs neatradīs darbu un daļa zaudēs ticību valsts pārstāvjiem. Tiek arī uzsvērts, ka psiholoģiskās un sociālās sekas būšot ļaunākas par pašu vīrusu.

Vēstulē tiek jautāts, ar ko vesels bet nevakcinēts pedagogs skolēnam ir epidemioloģiski bīstamāks par vakcinētu, kas tieši tāpat var saslimt un pārnēsāt infekciju.

Tiek izcelta likumsakarība, ka, kamēr nevakcinētajiem pedagogiem tiek liegta pieeja strādāt un nenopelnīt iztikas līdzekļus, tikmēr vakcinētie pedagogi cieš no pārslodzes, izdegšanas un citu slimību saasinājumiem. Papildus ciešot audzēkņi, kas nesaņem pilnvērtīgu izglītību.

Vēstulē tiek uzsvērts, ka to paraksta gan tādi, kas vakcinējas brīvprātīgi, lai pasargātu ne vien sevi, bet arī citus, gan tādi, kas vakcinējušies pret savu gribu - tikai tādēļ, lai varētu turpināt strādāt savā profesijā, un arī tādi, kas pārslimojuši Covid-19.

Iepriekš ziņots, ka Ministru kabinets 22.martā nolēma, ka izglītības jomā darbam klātienē arī no 1.aprīļa, kad stāsies spēkā virkne ar Covid-19 izplatību noteikto ierobežojumu atvieglojumu, būs nepieciešams Covid-19 sertifikāts.

Latvijā

Pasakā patiesību par kailo karali drīkst pateikt bērns, bet ikdienā ticamāk, ka vārdus “Latvijā jāatceļ pensiju sistēma” pasaka kaut vai kiberdrošības uzņēmuma “Possible Security” vadītājs Kirils Solovjovs.

Svarīgākais