Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Lembergs: Strīķe cer izmantot mandātu, lai līdz galam novestu politisko pasūtījumu pret mani

© Dāvis Ūlands/ F64 Photo Agency

Jaunās konservatīvās partijas (JKP) politiķe un bijusī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētāja Juta Strīķe ir zināma kā politisko pasūtījumu izpildītāja, intervijā Rīga TV24 raidījumā “Uz līnijas” sacīja Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Viņš norādīja, ka divdesmit gadu laikā pret viņu vērsti 12 kriminālprocesi, no kuriem viņš ir attaisnots 11 kriminālprocesos. “Redzamākais [kriminālprocess] bija Grinberga lieta, kuru Ģenerālprokuratūrai pasūtīja [Krišjānis] Kariņš (JV). Bijušas arī vesela virkne citu krimināllietu, kas izrādījušās nepamatotas,” atzina Ventspils mērs.

Dažos kriminālprocesos kā izmeklētāja figurējusi arī pašreizējā JKP politiķe Juta Strīķe. Pēc Lemberga sacītā, viņa pret viņu veikusi trīs kriminālprocesus, un visās lietās zaudējusi, tai skaitā Grinberga lietā un Oligarhu lietā. “Līdz ar to Strīķe, strādājot KNAB, nav izpildījusi politisko pasūtījumu, un viņa cer, ka viņa kā Saeimas deputāte spēs to izdarīt, izmantojot Saeimu kā likumdevēju,” uzsvēra Lembergs.

Pēc viņa sacītā, Strīķe daudzkārt saņēmusi pasūtījumus, lai ar viņu izrēķinātos dažādu kriminālprocesu ietvaros kā ar politiķi. “Es absolūti nebaidos no Strīķes, un skaidrs, ka viņai ir dusmas, ka viņa pasūtījumu pret Lembergu nav spējusi veikt,” izteicās politiķis.

Vaicāts, vai Strīķe ir bijusi laba korupcijas apkarotāja, Lembergs uzsvēra, ka viņa bija “zināmu politisko spēku pasūtījumu izpildītāja, izmantojot savu augsto dienesta stāvokli.”

“Es absolūti nebaidos no Strīķes, un skaidrs, ka viņai ir cemme pret Lembergu, kuru iesēdināt un izpildīt šo pasūtījumu viņa, kā KNAB priekšnieka vietniece, nav spējusi veikt,” izteicās politiķis.

Viņš norādīja, ka divdesmit gadu laikā pret viņu vērsti 12 kriminālprocesi, no kuriem viņš ir uzvarējis 11, savukārt viens kriminālprocess vēl turpinās. “Redzamākais bija Grinberga lieta, kuru pasūtīja Kariņš Ģenerālprokuratūrai. Un ir bijusi vēl vesela virkne krimināllietu, kas izrādījušās nepamatotas,” skaidroja Lembergs.