Diskutēs par krīzes ietekmi uz sociālo jomu un nodarbinātību Latvijā

Šodien Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) un Eiropas Ekonomikas un sociālo lietu komiteja (EESK) rīko paneļdiskusiju "Krīzes ietekme uz sociālo jomu un nodarbinātību Latvijā".

Tikšanās mērķis ir diskutēt par krīzes ietekmi uz sociālo un nodarbinātības jomu no sociālo partneru skatījuma ne tikai Latvijas, bet arī Eiropas Savienības (ES) kontekstā, uzsvaru liekot uz iespējām šos procesus ietekmēt.

EESK ir Eiropas Savienības konsultatīvā organizācija, kas izveidota 1957.gadā. Komitejas pamatuzdevums ir konsultēt ES trīs galvenās iestādes: Komisiju, Padomi un Parlamentu. Tā veic šo uzdevumu, galvenokārt izstrādājot oficiālus atzinumus par Eiropas Komisijas iesniegtajiem priekšlikumiem tiesību aktiem un par ES politiku kopumā, jo tā ietekmē ekonomiku un sabiedrību.

Komitejas 344 locekļi ir no 27 dalībvalstīm. Latviju EESK pārstāv septiņi locekļi: Gunta Anča no Latvijas cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizācijas "Sustento", Vitālijs Gavrilovs no Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK), Irīna Homko no LBAS, Viesturs Kociņš no Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Armands Krauze no Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes, Pēteris Krīgers no LBAS un Gundars Strautmanis no LDDK.

Diskusijā ir aicināti piedalīties vadošie eksperti no Latvijas nozaru arodbiedrībām, darba devēju un nevalstiskām organizācijām, ministrijām un citām valsts institūcijām, kā arī delegācija no EESK Nodarbinātības, sociālo lietu un pilsoniskuma specializētās nodaļas. Diskusijā ar uzrunu uzstāsies arī Labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS).

Diskusija plkst.9 sāksies LBAS ēkā.