Policija aizturējusi meklēšanā izsludināto notiesāto bijušo RVT direktoru Marku

Šodien policijai izdevies aizturēt kukuļņemšanas mēģinājumā notiesāto un vēlāk pazudušo bijušo Rīgas Valsts tehnikuma (RVT) direktoru Daini Marku.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) preses pārstāve Sigita Pildava, Markus aizturēts Jelgavā. Notiesātais atradās aktīvā policijas meklēšanā, un šodien policijas darbinieki bija saņēmuši meklēšanas uzdevumu - Marku meklēt konkrētā vietā Jelgavā, kurš viņš arī aizturēts.

Patlaban tiek kārtotas nepieciešamās formalitātes, lai viņu nogādātu ieslodzījuma vietā.

LETA jau ziņoja, ka pagājušā gada nogalē stājās spēkā notiesājošs spriedums, ar kuru par 80 000 latu kukuļa ņemšanas mēģinājumu Markum tika piespriests četru gadu cietumsods ar mantas konfiskāciju, tomēr ieslodzījuma vietā viņš nenonāca, jo policistiem notiesāto neizdevās atrast.

Augstākās tiesas Senāts 2009.gada 4.novembrī atstāja negrozītu Rīgas apgabaltiesas nolēmumu, ar kuru tā savukārt bija atstājusi negrozītu pirmās instances spriedumu, kas paredzēja par 80 000 latu kukuļa ņemšanas mēģinājumu apsūdzētajam Markum piespriest četru gadu cietumsodu ar mantas konfiskāciju. Šis Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas 2008.gada 22.februāra spriedums pērn 4.novembrī stājās spēkā, liecina informācija Latvijas tiesu portālā.

Tikmēr Markus gan vērsās Satversmes tiesā (ST), lūdzot izvērtēt par kukuļņemšanu savulaik paredzētā papildsoda "mantas konfiskācija" atbilstību Latvijas pamatlikumam, gan arī kontaktējās ar žurnālistiem.

Pēc TV3 raidījuma Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa Valsts policijai nosūtīja vēstuli ar lūgumu sniegt informāciju par veiktajiem Markus meklēšanas pasākumiem.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Centra rajona tiesas priekšsēdētāja palīgs Kaspars Sadauskis, vēstule adresēta VP RRP Kriminālpolicijas pārvaldes 1.biroja 2.nodaļas priekšniekam. Tajā norādīts, ka šā gada 6.janvārī Ziemeļu policijas iecirknis pārsūtījis izpildei Kriminālpolicijas pārvaldes 1.biroja 2.nodaļai Centra rajona tiesas 2008.gada 22.februāra notiesājošo spriedumu attiecībā uz Marku.

Svarīgākais