Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Aizturētais Neo, iespējams, ir LU pētnieks Ilmārs Poikāns

© draugiem.lv

Policijas aizturētais noslēpumainais Neo, iespējams, ir Latvijas Universitāte Matemātikas un informātikas institūta Mākslīgā intelekta laboratorijas līdzstrādnieks Ilmārs Poikāns. Policija vakar vakarā apmeklējusi institūtu un konfiscējusi vienu serveri.

Institūta direktors Rihards Balodis – Bolužs nra.lv informēja ka vakar ap plkst. 22 institūtā ieradusies policija arestējusi vienu no serveriem. Policija uzrādījusi dokumentus, ka serveris tiek konfiscēts kāda kriminālprocesa ietvaros. Serveris nepiederēja institūtam, un R. Balodis – Bolužs nevēlējās precizēt, kā īpašumā tas bija.

Šodien Ilmārs Poikāns nav ieradies darbā, tomēr institūta direktoram nav ziņu, kur viņa padotais šobrīd atrodas. „Katrā ziņā mums te visiem tas būtu liels pārsteigums, ja Ilmārs Poikāns izrādītos Neo”, piebilda R. Balodis – Bolužs.

Savā sociālās vietnes "Twitter" profilā Poikāns sevi nodēvējis par "Universal IT soldier" jeb, tulkojumā no angļu valodas, universālo informācijas tehnoloģiju kareivi.

Sociālajā tīklā "Draugiem.lv" 31 gadu vecais rīdzinieks Poikāns pēdējo reizi manīts vakar plkst.16.18, savukārt sociālajā tīklā "Twitter" - 6.maijā. Portālā "Draugiem.lv" starp Poikāna draugiem atrodama arī Latvijas Televīzijas (LTV) raidījuma "De facto" žurnāliste Ilze Nagla, kuras dzīvoklī vakar vakarā notikusi kratīšana, ziņo LETA.

Iepriekš Drošības policijas (DP) priekšnieks Jānis Reiniks intervijā laikrakstam "Latvijas Avīze" izteicies, ka "Neo ir samērā jauns latvietis ar labu izglītību informācijas tehnoloģiju jomā, viņam ir pagari mati, mēdz lietot brilles". Kā liecina Ilmāra Poikāna attēls portālā draugiem.lv, viņam nav ne garu matu, ne briļļu.

Jau ziņots, ka vakara vēlu vakarā Latvijas televīzijas raidījuma "De facto" žurnālistes Ilzes Naglas mājās notika kratīšana tā saucamajā Neo lietā, informē LTV. Kratīšanu veikusi Valsts policija. Neoficiāla informācija liecina, ka policija ir aizturējusi personu, kura sevi dēvē par Neo.

Pēc žurnālistes stāstītā, kratīšana notikusi, jo policija aizturējusi kādu personu, kuru tur aizdomās, ka tā varētu būt Neo. Kā aģentūrai LETA apliecināja avoti tiesībsargājošajās iestādēs, ir tikusi aizturēta persona, kuru policija uzskata par Neo.

"Cilvēks, ko policija ir aizturējusi, turot aizdomās, ka tas varētu būt Neo, ir kontaktējies ar mani un uz tā pamata arī tika veikta kratīšana. Pēc būtības tas nozīmē, ka pie jebkura pētnieciskā žurnālista, kas ir kontaktējies ar kādu cilvēku, kurš nonāk aizdomās turamā statusā vai ir iesaistīts kādā krimināllietā, var mājās ierasties policija un veikt kratīšanu un izņemt informācija par konkrēto un jebkuru citu avotu," norāda žurnāliste.