Kalpaka muzeja ēkas pirmās kārtas restaurāciju sāks tikai augustā

Konkursā par Oskara Kalpaka muzeja ēkas pirmās kārtas pirmā posma restaurācijas darbiem uzvarēja AS "R.A.J.", taču darbi tiks sākti vien šā gada augustā.

Kā aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas preses pārstāvis Artūrs Graudiņš, līgums ar uzņēmumu par restaurācijas darbiem objektā tika noslēgts šā gada 5.februārī. Patlaban būvuzņēmējs ir veicis kokmateriālu sagādi atbilstoši muzeja ēkas "Airītes" restaurācijas prasībām. Kokmateriāliem - guļbūves baļķiem - nepieciešama sešu mēnešu ilga dabiska žāvēšana. Līdz ar to 1.kārtas 1.posma būvdarbus varēs sāk 2010.gada augustā.

Plānots, ka muzeja ēkas būvdarbi - sienas, nesošās konstrukcijas un jumts - būs pabeigti šā gada novembra sākumā.

LETA jau ziņoja, ka paredzamā līguma summa ir 41 141 lats bez pievienotā vērtības nodokļa (PVN). Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā, kur bija publicēts sludinājums par konkursa rezultātiem, gan nebija norādīts, cik kopumā pretendentu ir pieteicies. Šis bija konkurss, par kura nosacījumiem iebildumus vēl pērn rudenī izteica SIA "Dziedrs", kas nodarbojas ar guļbūvju atjaunošanu, paužot sašutumu par, pēc uzņēmuma ieskatiem, stingrajiem noteikumiem konkursā par restaurācijas darbiem Kalpaka muzeja ēkas ārējā vizuālā apjoma atjaunošanai.

Kā aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centra Administratīvās nodaļas vadītāja Aija Jakubovska, konkursā savus piedāvājumus iepirkumam iesniedza trīs pretendenti - SIA "Kurzemes krāsas", piedāvājot darbus izpildīt par 40 371 latu bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), AS "R.A.J." - par 41 141 latu bez PVN, SIA "Saldus būve", kura piedāvātā līgumcena bija 53 482 lati bez PVN.

Iepirkuma komisija par uzvarētāju atzina AS "R.A.J.", jo abi pārējie pretendenti neizturēja kvalifikācijas pārbaudi, sacīja Jakubovska.

Svarīgākais