Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Budžeta ieņēmumi šogad pārsniegs plānu

© Ilustratīva bilde

Budžets šogad pildās labi un budžeta ieņēmumi pārsniegs plānu, šodien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" sacīja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

"Nodokļu ieņēmumi noteikti būs lielāki, nekā plānots. Tomēr jāņem vērā, ka tautsaimniecības attīstību bremzē gan ārējie, gan iekšējie iemesli. Tāpēc ir laicīgi jākoriģē plāni," sacīja Reizniece-Ozola.

Finanšu ministre norādīja, ka starta pozīcija pirms nākamā gada budžeta veidošanas ir mīnus 4,9 miljoni eiro, tāpēc jāsaprot, kur tiks gūti ieņēmumi, lai nodrošinātu prioritātes - veselību, drošību un izglītību.

"Uzņēmējiem ir solīts lielos nodokļus nemainīt, un šis solījums tiks turēts. Jāsaprot, kur gūt ieņēmumus, tāpēc ministrijas gada sākumā jau ir pārskatījušas izdevumus, piedāvāti dažādi pasākumi ēnu ekonomikas apkarošanai, kā arī dažas nelielas nodokļu izmaiņas," stāstīja Reizniece-Ozola.

Jau ziņots, ka valdība sākusi darbu pie nākamā gada valsts budžeta. Plānots, ka 2017.gada budžetu galvenokārt papildinās ieņēmumi, kas gūti, apkarojot ēnu ekonomiku, tomēr valsts vienlaikus plāno atteikties arī no daļas nodokļu atvieglojumu.

Šī gada septiņos mēnešos Valsts ieņēmumu dienesta (VID) administrēto budžeta ieņēmumu plāns ir izpildīts par 100,1% - budžeta ieņēmumi pārsniedz plānu par 6,48 miljoniem eiro, liecina VID informācija.

Kopējie VID administrējamie ieņēmumi gada septiņos mēnešos ir 4,584 miljardi eiro, plāns paredzēja 4,578 miljardu eiro ieņēmumus.

Valsts pamatbudžeta ieņēmumu plāns septiņos mēnešos izpildīts par 100,5%, iekasējot 2,262 miljardus eiro. Ieņēmumu plāns šajā periodā paredzēja iekasēt 2,25 miljardus eiro. Plāns ir pārpildīts par 11,134 miljoniem eiro.