Grupa "Dzelzs vilks" koncertēs Vidzemes tirgū

Viens no Starptautiskā mākslas festivāla „Mākslas dienas 2011” īpašajiem notikumiem norisināsies Rīgā, 20. maijā Vidzemes tirgus paviljonā, kur plkst. 21.00 notiks grupas „Dzelzs vilks” koncertizrādes „Zoopera. Dzīvnieks pilsētā” pirmuzvedums.

Izrāde ir mūzikas, vārdu, kustības un gaismas priekšnesums, kura radīšanā un īstenošanā līdz ar „Dzelzs vilka” mūziķiem iesaistītjušies arī laikmetīgās dejas horeogrāfs Andris Kačanovskis, režisore Inese Mičule un gaismu mākslinieks Egils Kupčs.

Pilsēta rada apkaklīšu armiju, kas dzīvniecisko apspiež sevī ar tādu spēku, ka tas, stūrī iedzīts, uzbrūk ar izmisuma sparu. Bet varbūt pilsētā nav nekā pretdabiska? Kas ir šis dzīvnieks? Tas orientējas pēc vēlmes, smaržas, barības, trokšņiem, gaismas, bailēm... Tu apēdīsi vai apēdīs tevi. Savdabīga barības ķēde kā nākotnes atslēga. Visam pāri laiks, kas neko nešķiro, pretēji Zaļajam punktam. Un pats galvenais - dzīvnieks katrā no mums - vai tas iznīcina, vai, tieši pretēji, ir vienīgā iespēja (iz)dzīvot?

„Šis projekts ļauj izpausties, muzikāli un verbāli neņemt vērā popmūzikas standartu, kurā nekad tā īsti neesam ierakstījušies. Tas ir kā sēdēt pie virtuves galda, uzdot jautājumus un atbildēt sev pašam. Izmēģinājuma poligons, maisot rokenrolu ar trokšņiem no vāji dzirdama dzīvības pulsa līdz histēriskai dārdoņai,” saka Juris Kaukulis, izrādes mūzikas un tekstu autors.

„Zoopera. Dzīvnieks pilsētā” ir „Dzelzs vilka” 20. jubilejas gada pirmais īpašais notikums, kam tapuši pavisam jauni skaņdarbi un dejas stāsti, ko uz skatuves izspēlēs „Dzelzs vilka” mūziķi – Juris Kaukulis, Kaspars Tobis, Mārcis Judzis un Kārlis Alviķis, kā arī dejotāji – Andris Kačanovskis, Ilze Zīriņa, Lelde Feldmane un Jūlija Kobceva.

Izklaide

Augustā Daugavas stadionā izskanēja līdz šim vērienīgākais un emocionālākais mūziķa Dona koncerts “Laiks”. Šo svētdien, 29. septembrī pulksten 20.25, TV3 skatītājiem būs iespēja vērot koncerta ierakstu.

Svarīgākais