Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Komercziņas

Kā uzlabot gaisa kvalitāti telpās, nezaudējot siltumu?

© Pixabay.com

Mūsdienās cilvēki arvien vairāk laika pavada slēgtās telpās, kas aktualizē arī jautājumu par gaisa kvalitāti tajās.

Mēs varbūt ikdienā to uzreiz nepamanām, bet tieši gaisa kvalitāte ir tā, kas lielā mērā atbildīga par mūsu labsajūtu, darba spējām, enerģiju un galu galā - arī veselību. Nogurums, galvassāpes, grūtības koncentrēties, alerģijas - tam visam var būt viens risinājums!

Skābekļa nepietiekamība mazina darba spējas un apdraud veselību

Gaisa kvalitāti jeb cilvēkam labvēlīgu telpas mikroklimatu galvenokārt nosaka tādi rādītāji kā temperatūra telpā, mitrums, skābekļa un CO2 daudzums. Ziemas periodā panākt regulāru gaisa apmaiņu un šo rādītāju optimālu balansu bez papildu palīdzības ir visai sarežģīti.

Mūsu platuma grādos ziemā gan dzīvokļu, gan iestāžu un uzņēmumu telpas visbiežāk netiek pietiekami vēdinātas. Patiesībā matemātika ir vienkārša - viens cilvēks stundas laikā “patērē” vidēji 10m3 gaisa. Ja, piemēram, birojā ar 40m2 platību un griestu augstumu 3 m pastāvīgi uzturas četri cilvēki, tad veselībai draudzīgas skābekļa un CO2 proporcijas nodrošināšanai pilnīga gaisa apmaiņa būtu jānodrošina vismaz reizi trīs stundās. Piekritīsiet, ka tik apjomīga vēdināšana reti kur tiek veikta. Jo kurš gan gribētu visu dienu salt? Īpaši regulāra telpu vēdināšana un gaisa apmaiņa ir nepieciešama, ja mājās kāds no ģimenes locekļiem ir slims. Gaisa apmaiņa nodrošina vīrusu un baktēriju izvadīšanu no telpas, tādējādi pastāv mazāka iespēja pārējiem ģimenes locekļiem inficēties.

Sekas nepietiekami vēdinātām telpām ir jūtamas jau visai drīz. Ja CO2 līmeņa rādītājs telpā palielinās par 20% no normas, cilvēka organismam sāk parādīties pirmās pazīmes par skābekļa nepietiekamību.

Parādās nogurums, koncentrēšanās grūtības, miegainība. Skābekļa nepietiekamībai turpinoties, parādās vēl nopietnāki draudi labsajūtai un veselībai - galvassāpes, paātrināts pulss, bezmiegs un darba spēju zudums.

Rādītāju skaidrojums:

  • 250-350 ppm - normāls veselīgs fons, āra gaisa līmenis;
  • 450 ppm - labs gaisa līmenis ar labu gaisa apamaiņu;
  • 600 ppm - gaisa līmenis, kas saistīts ar sūdzībām par nogurumu;
  • 1000 ppm - gaisa līmenis, kas saistīts ar meiegainību;
  • 2500 ppm - nevēlama ietekme uz veselību, koncentrācijas un uzmanības zudums, paātrināta sirds darbība, slikta pašsajūta;
  • 5000 ppm - līmenis, kas var izraisīt skābekļa trūkumu, iegūstot smadzeņu bojājumus, ilgstoši atrodoties šādā vidē!

Skolās u.c sabiedriskajās iestādēs ir uzstādītI CO2 mērītāji, taču daudzi nezina, kāds ir normāls CO2 līmenis gaisā! PRANA rekuperatori ir aprīkoti ar CO2 mērītājiem, kā arī PRANA rekuperatori automātiski regulē gaisa kvalitāti, ja CO2 pārsniedz normas robežas!

Siltumenerģijas un elektroenerģijas taupīšana

Nav noslēpums, ka apkures un elektrības cenas ir augušas. Straujais cenu kāpums jākompensē, taupot elektroenerģiju un siltumenerģiju, bet telpu vēdināšana, atverot logus, veicina siltuma zudumu, kas savukārt var veicināt siltumenerģijas palielināšanos, proti, vēl lielāku apkures rēķinu. Telpu ventilācija ar PRANA rekuperatoru nerada siltuma zudumu, arī zemā temperatūrā, tajā pašā laikā veicina efektīvu telpu ventilāciju - siltais gaiss no iekštelpām tiek efektīvi izmantots, lai sasildītu vēso ieplūdes gaisu ziemā, un pilnīgi pretēji vasarā. Ventilācijas efektivitāte ir līdz 91%. Tādējādi telpas siltums nesamazinās, kas veicina ietaupījumu uz apkures rēķina.

PRANA ventilācijas sistēmai ir augsta energoefektivitāte - A+ pēc ES noteiktajiem standartiem. Ierīce patērē maz elektroenerģijas, kas mūsdienu apstākļos arī ir ļoti nozīmīgs rādītājs. PRANA rekuperators patērē no 4 līdz 68 W stundā. Salīdzinājumam - mūsdienīgs televizors patērē apmēram no 70 W līdz pat 110 W stundā. Arī iekārtas apkope nebūs nepieciešama bieži - tikai reizi divos gados. PRANA rekuperators, strādājot automātiskajā režīmā, 24h dienaktī iztērēs mēnesī aptuveni 1 EUR!

Risinājums ir - gaisa rekuperācijas iekārtas!

Pēc unikālas, patentētas tehnoloģijas ražotie PRANA gaisa rekuperatori ir vienkārši ierīkojamas ventilācijas ierīces, kas nodrošina efektīvu gaisa apmaiņu privātmājā, dzīvoklī, iestādē vai biroju ēkā, tādējādi novēršot ne tikai bezgaisu, bet arī atbrīvo telpu no pārlieku liela mitruma, sausā gaisa, pelējuma, putekļiem un nodrošina optimālu CO2 līmeni visu diennakti.

Lai uzstādītu PRANA ventilācijas ierīci, nav nepieciešami ilgi, dārgi un komplicēti būvdarbi. Ir jāizveido urbums ārsienā un jāpieslēdz elektrības padeve, un tas viss ir paveicams ne ilgāk kā divās stundās. Process nebojā ne ārējo, ne iekšējo apdari.

Izklausās lieliski, vai ne? Ja šis unikālais telpu ventilācijas risinājums ir izraisījis jūsu interesi, droši piesakieties bezmaksas konsultācijai pie PRANA oficiālā pārstāvja Latvijā www.pranavent.lv zinošajiem un atsaucīgajiem speciālistiem!

Apmaksāta publikācija