Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Bundzinieks Buiķis radījis video Latvijas Radio bigbendam

© Publicitātes foto

Šonedēļ interneta plašumos ceļu uzsācis interesants videoklips – tas ir Latvijas Radio bigbenda, Andra Buiķa un Aijas Vītoliņas klips Buiķa komponētajai dziesmai “Cik labi”.

Par pašu šo projektu nekas daudz oficiāli netiek vēstīts: “Latvijas Radio bigbends prezentē jaunu videoklipu Andra Buiķa komponētajai dziesmai “Cik labi” ar Leona Amoliņa vārdiem. Dziesmas vokāls un video galvenā varone - Aija Vītoliņa. Klips tapis 2023. gada martā, Sporta Pils dārzos un Rīgas apkaimēs. Klipa idejas autors, režisors, operators un montāža - Andris Buiķis.”

Videoklips skatāms gandrīz kā īsfilmiņa piecu minūšu garumā - laikam bundzinieks Buiķis iedvesmojies no savas “pamatdarbavietas”, grupas “Very Cool People”, kuras asprātīgās dziesmu videoversijas vienmēr skatāmas ar neatslābstošu interesi. Tiesa, Buiķis iedvesmas avotus var smelties arī citos projektos, kuros piedalījies, sākot no paša sologaitām (2020. gadā nāca klajā viņa soloalbums “Zaļš”) līdz pat progresīvā metāla grupai “Mattergy” (šobrīd viņš gan tajā vairs nespēlē). Savukārt “Cik labi” videoklipa vizuālā un arī vokālā pērle - protams, mūždien šarmantā Aija Vītoliņa.