Gardēžiem

22.apr 2016
Kartupeļu sacepums (gratin dauphinois) ir viens no vienkāršākajiem ēdieniem, kas pa spēkam katram. Tā pamatā ir šķēlītēs sagriezti kartupeļi, kas izkārtoti cepamtraukā un aplieti ar saldo krējumu, kas papildināts ar garšaugiem un garšvielām.
22.apr 2016
Zivis satur daudz cilvēkam nepieciešamo vielu, un tie, kam tās garšo, var priecāties – tiek baudīta vērtīga maltīte, un rūpes par veselību nav veltas. Reņģes ir vienas no daudzveidīgā zivju klāsta, ar ko varam papildināt ēdienkarti. Varam gatavot tās paši – būs garšīgāk un veselīgāk, ja vien ir vēlēšanās ar tām knibināties. Un, kā zināms, latviešus taču dēvē par reņģēdājiem.
21.apr 2016
Sīpolu zupa jeb franču sīpolu zupa, kā to dēvē visur citur pasaulē, ir sātīgs ēdiens, kuru parasti pasniedz kā starteri. Sīpolu zupa tiek dēvēta arī par nabagu ēdienu, jo to viduslaikos gatavoja nabadzīgie ļaudis – sīpoli kā izejviela zupai bija salīdzinoši lēti un viegli audzējami. Modernā sīpolu zupas versija radusies 18. gadsimta Francijā – liellopa buljonam pievienoti karamelizēti sīpoli, bet pa virsu zupai uzlikts grauzdiņš, kas apkaisīts ar treknu sieru.
20.apr 2016
Krāsnī ceptie vīngliemeži (escargots) ir maltīte, kas ne visiem varētu garšot, taču recepte ir gana vienkārša, lai kaut reizi mūžā pamēģinātu... To parasti pasniedz kā starteri un ēd ar nelielu speciālu dakšiņu. Kopā ar vīngliemežiem garšaugu sviestā pieņemts malkot labu vīnu.
20.apr 2016
"Raunā šodien priecīga diena," ziņo Raunas novada Tūrisma informācijas centrs. Uzņēmums "Latvijas Ķiploks" atdzīvinājis aptiekas māju un svinīgi atvēris savu jauno ražotni un veikaliņu.
20.apr 2016
Valmierā notiekošajās Mākslas dienās no apmēram 25 kilogramiem dažāda siera šodien tiks veidotas gleznu reprodukcijas.
19.apr 2016
Bujabēze (bouillabaisse) – jūras velšu sautējums, kas vairāk gan atgādina zupu. To īpaši gatavo Marseļā: zupā novārītās jūras veltes un zivis pasniedz atsevišķi, šķīvī lejot tikai zupas nokāsto šķidrumu. Bujabēzes rašanās vēsture pavisam prozaiska – no sīkajām zivīm, kuras vietējiem zvejniekiem nav izdevies notirgot, taupības nolūkos vārīta zupa, katlā liekot visu, kas no lomiem palicis pāri. Tradicionāli bujabēzē vāra skorpionzivis, zušus, jūras gailīšus, pievienojot arī gliemenes, krabjus, garneles, mīdijas, astoņkājus, jūras ķemmītes un citas jūras veltes. Lai iegūtu izteiksmīgāku zivju buljona garšu, bujabēzei pievieno puravus, sīpolus, tomātus, selerijas un kartupeļus.
19.apr 2016
Viena no pasaulē vispopulārākajām diētām it tā dēvētā bezogļidrātu diēta, ko izgudrojis Atkins. Taču šādam tievēšanas paņēmienam ir arī daudz pretinieku, kuri saka, ka beztauku diēta patieībā liek organismam straujāk veidot rezerves, kas nozīmē daudz lielāku tauku slāni.
17.apr 2016
Lai labi garšo!
16.apr 2016
Pašā Alsungas centrā atrodas kafejnīca Spēlmaņu krogs. Tā atšķiras ar to, ka tur var nobaudīt īstos suitu ēdienus un arī piedalīties ēdiena sagatavošanā. «Mums nav šefpavāra, jo tik mazam krogam tāds nav vajadzīgs. Visi dara visu. Šobrīd mums gan notiek neliels remonts, lai kafejnīcā būtu arī savs bistro, kur savus vēderpriekus varēs apmierināt arī tradicionālo ēdienu mīļotāji,» saka Spēlmaņu kroga īpašniece Mairita Slavinska.
14.apr 2016
Lai labi garšo!
13.apr 2016
Labu apetīti!
12.apr 2016
Labu apetīti!
11.apr 2016
Lai labi garšo!
10.apr 2016
Gatavošana mājās ne vienam vien sagādā īpašu prieku un aizrautību. Tāpēc Māja šodien piedāvā dažas receptes, ko viegli var pagatavot mājās gan pavasara noguruma laikā, kad svarīgs labs spēcinošs ēdiens, gan savam priekam. Ēdiet un priecājieties veseli!
9.apr 2016
«Man tīk dažādība. Nevaru teikt, ka ir kādas valsts virtuve, kurai varētu piešķirt pirmo vietu. Man garšo Portugāles ēdiens, bet dikti iet pie dūšas arī Austrumu virtuve – kaut kas no Indijas, Ķīnas saldskābās variācijas un ceptie rīsi, Japānas suši. Tāpat mani vienaldzīgu neatstāj Itālijas risoto un pastas ēdienu variācijas, Spānijas paella. Francija mani ir apbūrusi un ir pilnīga favorīte konditorejas izstrādājumu jomā,» saka Diāna Šulce-Palma, bloga Gards, ka nenoēsties autore.
9.apr 2016
Labu apetīti!
8.apr 2016
Lai labi garšo!
7.apr 2016
Lai labi garšo!