Gur­ķu ie­vā­rī­jums (se­na krie­vu vir­tu­ves re­cep­te)

© F64

Lai labi garšo!

Sa­stāv­da­ļas.

400 g ne­no­brie­du­šu ma­zu gur­ķī­šu, sāls, kā­pos­tu la­pas, viens ki­lo­grams Dan­suk­ker smal­kā cu­ku­ra, di­vi cit­ro­ni, 25 g ing­ve­ra.

Pa­ga­ta­vo­ša­na.

Gur­ķus no­maz­gā, no­su­si­na un liek diez­gan stip­ri sā­lī­tā ūde­nī, pie­vie­no vie­nu kā­pos­tu la­pu un pa­tur vai­rā­kas die­nas sil­tā vie­tā, līdz gur­ķi dzel­tē. Bļo­das di­be­nu iz­klāj ar kā­pos­tu la­pām, vir­sū liek gur­ķus, tos pār­sedz ar ci­tām kā­pos­tu la­pām. Ūde­ni, ku­rā gur­ķi ti­ka mēr­cē­ti, uz­vā­ra, pār­lej gur­ķiem, ne­daudz at­dze­sē, pēc tam šo pro­ce­dū­ru at­kār­to, līdz gur­ķi sāk ie­gūt za­ļu no­krā­su. (Pēc kat­ras pār­lie­ša­nas bļo­dai uz­liek vā­ku, lai gur­ķi ne­at­dzis­tu pā­rāk strau­ji.) Pēc tam gur­ķus uz trim die­nām ie­grem­dē auk­stā ūde­nī. Ūde­ni no­lej, gur­ķus la­bi no­su­si­na un pār­lej ar at­dze­sē­tu sī­ru­pu, kas iz­vā­rīts no 400 g cu­ku­ra, pus­ot­ras glā­zes ūdens, pie­vie­no­jot ing­ve­ru, no cit­ro­niem iz­spies­tu su­lu un no­rī­vē­tu mi­zi­ņu. Nā­ka­ma­jā die­nā sī­ru­pu no­lej, pie­vie­no tam at­li­ku­šos 600 g cu­ku­ra, bie­zi ie­vā­ra, pie­vie­no gur­ķus un di­vas rei­zes uz­vā­ra. Pil­da bur­ci­ņās un aiz­vā­ko.

Svarīgākais