Lai labi garšo!
Sastāvdaļas.
400 g nenobriedušu mazu gurķīšu, sāls, kāpostu lapas, viens kilograms Dansukker smalkā cukura, divi citroni, 25 g ingvera.
Pagatavošana.
Gurķus nomazgā, nosusina un liek diezgan stipri sālītā ūdenī, pievieno vienu kāpostu lapu un patur vairākas dienas siltā vietā, līdz gurķi dzeltē. Bļodas dibenu izklāj ar kāpostu lapām, virsū liek gurķus, tos pārsedz ar citām kāpostu lapām. Ūdeni, kurā gurķi tika mērcēti, uzvāra, pārlej gurķiem, nedaudz atdzesē, pēc tam šo procedūru atkārto, līdz gurķi sāk iegūt zaļu nokrāsu. (Pēc katras pārliešanas bļodai uzliek vāku, lai gurķi neatdzistu pārāk strauji.) Pēc tam gurķus uz trim dienām iegremdē aukstā ūdenī. Ūdeni nolej, gurķus labi nosusina un pārlej ar atdzesētu sīrupu, kas izvārīts no 400 g cukura, pusotras glāzes ūdens, pievienojot ingveru, no citroniem izspiestu sulu un norīvētu miziņu. Nākamajā dienā sīrupu nolej, pievieno tam atlikušos 600 g cukura, biezi ievāra, pievieno gurķus un divas reizes uzvāra. Pilda burciņās un aizvāko.