Gur­ķu ie­vā­rī­jums (se­na krie­vu vir­tu­ves re­cep­te)

© F64

Lai labi garšo!

Sa­stāv­da­ļas.

400 g ne­no­brie­du­šu ma­zu gur­ķī­šu, sāls, kā­pos­tu la­pas, viens ki­lo­grams Dan­suk­ker smal­kā cu­ku­ra, di­vi cit­ro­ni, 25 g ing­ve­ra.

Pa­ga­ta­vo­ša­na.

Gur­ķus no­maz­gā, no­su­si­na un liek diez­gan stip­ri sā­lī­tā ūde­nī, pie­vie­no vie­nu kā­pos­tu la­pu un pa­tur vai­rā­kas die­nas sil­tā vie­tā, līdz gur­ķi dzel­tē. Bļo­das di­be­nu iz­klāj ar kā­pos­tu la­pām, vir­sū liek gur­ķus, tos pār­sedz ar ci­tām kā­pos­tu la­pām. Ūde­ni, ku­rā gur­ķi ti­ka mēr­cē­ti, uz­vā­ra, pār­lej gur­ķiem, ne­daudz at­dze­sē, pēc tam šo pro­ce­dū­ru at­kār­to, līdz gur­ķi sāk ie­gūt za­ļu no­krā­su. (Pēc kat­ras pār­lie­ša­nas bļo­dai uz­liek vā­ku, lai gur­ķi ne­at­dzis­tu pā­rāk strau­ji.) Pēc tam gur­ķus uz trim die­nām ie­grem­dē auk­stā ūde­nī. Ūde­ni no­lej, gur­ķus la­bi no­su­si­na un pār­lej ar at­dze­sē­tu sī­ru­pu, kas iz­vā­rīts no 400 g cu­ku­ra, pus­ot­ras glā­zes ūdens, pie­vie­no­jot ing­ve­ru, no cit­ro­niem iz­spies­tu su­lu un no­rī­vē­tu mi­zi­ņu. Nā­ka­ma­jā die­nā sī­ru­pu no­lej, pie­vie­no tam at­li­ku­šos 600 g cu­ku­ra, bie­zi ie­vā­ra, pie­vie­no gur­ķus un di­vas rei­zes uz­vā­ra. Pil­da bur­ci­ņās un aiz­vā­ko.

Māja

Pieņemot lēmumu par dzīvokļa iegādi un apskatot potenciālos mājokļus, varam nonākt situācijā, kad uzmanību pievēršam vien dzīvokļa izskatam un platībai, taču aizmirstam par daudzām nozīmīgām detaļām. Ko nepieciešams pārbaudīt, lai pēcāk nenonāktu nepatīkamās situācijās saistībā ar jauniegādāto mājokli, stāsta Luminor bankas mājokļu kreditēšanas eksperts Kaspars Sausais.

Svarīgākais