4 personām
SASTĀVDAĻAS:
pankūkām: 10 vidēji lieli mizoti kartupeļi
1ola
1 tējkarote kapātu svaigu zaļumu
pildījumam: 3 ēdamkarotes skāba krējuma
3 ēdamkarotes Filadelfijas krēmsiera
1 ēdamkarote kapātu zaļumu
no ¼ daļas laima izspiesta sula
sāls, pipari
400 g cūkgaļas šķiņķa
svaigi dārzeņi pēc izvēles
PAGATAVOŠANA:
- Kartupeļus uz rupjas rīves sarīvē, pievieno kapātus zaļumus, šķipsnu sāls. Lieko kartupeļu sulu nedaudz nolej, pievieno olu un masu sakuļ.
- Sakarsētā eļļā cep pankūkas no abām pusēm zeltaini brūnas.
- Pagatavo pildījumu: kopā sajauc skābu krējumu, krēmsieru, kapātus zaļumus, sāli un laima sulu.
- Kārtām liek burgeru: pankūka, uz tās pildījuma masas kārta, pa virsu - pāris plāni grieztas šķiņķa šķēles un beigās - atkal kartupeļu pankūka.
- Dekorē ar iecienītākajiem dārzeņiem vai svaigu dārzeņu salātiem.