Lai arī vasara šogad nelutina ar tveicīgu un karstu laiku, arī vēsākās dienās slāpes reizēm gribas veldzēt ar ko vairāk par tīru ūdeni. Uzturzinātnes speciālistieun pārtikas tehnoloģe Dzintra Kokta piedāvā garšīgu un veselīgu atspirdzinošo dzērienu receptes. Šo dzērienu pagatavošanai nepieciešams tīrs ūdens, ogas, augļi un dabiskas garšvielas, turklāt receptes ir tik vienkāršas, ka pie pašu spēkiem tapuša atspirdzinājuma bez lielas piepūles var tikt jebkurš!
Pašu gatavota ledus tēja
80 g ogu (jāņogas, upenes, zemenes, avenes u.c.)
1 ēdamkarote medus
300 ml karsta ūdens
Ogas sablenderē kopā ar medu, aplej ar karstu ūdeni un atstāj, lai ievelkas un atdziest. Atdzesētu dzērienu izkāš, dzerot var pievienot ledus gabaliņus. Lai dzēriens tik ātri neuzsiltu, to var iepildīt termokrūzē. Interesantākas un neparastākas garšas nianses var iegūt, ka jāņogām pievieno rozmarīna zariņu. Šādi pagatavota tēja būs bagāta ar antioksidantiem, minerālvielām, organiskajām skābēm un vitamīniem, turklāt lieliski veldzēs slāpes.