Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Guseļņikovs: Pārmetumi par korupcijas gadījumiem finanšu nozarē ir esošās situācijas spogulis

© F64

Pārmetumi par korupcijas gadījumiem finanšu nozarē ir esošās situācijas spogulis, nevis provokācija, - tā ar sabiedrisko attiecību speciālistu palīdzību sagatavotās rakstiskā atbildē pauda "Norvik bankas" lielākais akcionārs Grigorijs Guseļņikovs, komentējot Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) un finanšu ministres Danas Reiznieces-Ozolas (ZZS) viedokli, ka "Norvik banka" vadības aktivitātes medijos uzskatāmas par provokāciju un vēršanos pret valsti.

"Vai tā ir provokācija, ja jums nepatīk savs attēls spogulī?" jautā Guseļņikovs.

Viņš arī par smieklīgiem dēvē apgalvojumus par koordinētu vēršanos pret Latvijas finanšu sistēmu.

Kā ziņots, Kučinskis un Reizniece-Ozola "Norvik banka" vadības aktivitātes ārvalstu medijos uzskata par provokāciju un vēršanos pret valsti.

Guseļņikovs intervijā aģentūrai AP paziņoja, ka Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs, kuru Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs tur aizdomās par kukuļa pieprasīšanu un saņemšanu, gadiem ilgi izspiedis kukuļus no viņa vadītās kredītiestādes.

F64

Guseļņikov uz aģentūras LETA zvaniem neatbildēja, taču viņa sabiedrisko attiecību pārstāvji piedāvāja sagatavot atbildes rakstiski. Uz lielu daļu aģentūras LETA jautājumu Guseļņikovs atbildēja izvairīgi vai neatbildēja vispār.