Daudzi uzskata, ka cukura aizstāšana ar medu vai saldinātājiem padara uzturu veselīgāku. Bet vai tas tiešām ir labi organismam? Kādi varētu būt slēptie draudi modernākajos cukura aizstājējos, arī medū, raksta RBC.
Ne diena nepaiet bez saldumiem? Jo pretējā gadījumā nav spēka un nav garastāvokļa? Protams, neliels daudzums cukura nevar neatgriezeniski ietekmēt organismu, bet, ja ik dienu pārtiekat no pārcukurotiem produktiem, palēninās organisma spēja atjaunoties un paātrinās novecošanās process.
Lai gan stēviju jau vairākus gadu simtus senā pagātnē Dienvidamerikas reģiona indiāņu ciltis izmantojušas tējas saldināšanai un arī ārstniecībā, Eiropā oficiāli kā pārtikas saldinātāju to atļauts izmantot tikai kopš 2011.gada.
Pienācis ievārījumu un dažādu saldo pīrāgu laiks, kad mūsu virtuvēs cukurs kļūst par vienu no galvenajiem "viesiem". Taču cukura "nelaime" ir tā, ka tajā nav nekā vērtīga. Cukurs nesatur nedz proteīnus, nedz vitamīnus, nedz minerālus. Tāpēc piedāvājam sešas dabiskas alternatīvas, kas palīdzēs saldināt ēdienu un būs labvēlīgākas arī mūsu veselībai.
Stēvija, saukta arī par meduszāli, ir pazīstama kā dabisks saldinātājs, kas ir aptuveni 300 reižu saldāks par cukuru, bet satur maz kaloriju. Iespējams, ka stēviju varēs izmantot boreliozes jeb Laimas slimības ārstēšanā, ziņo FOX News.