Saldētie dārzeņi ir lielisks sabiedrotais mūsdienu virtuvē - tie ļauj gatavot veselīgi arī tad, kad vairs nav svaigu produktu sezona. Tomēr ikviens, kurš reiz mēģinājis atkausēt brokoļus vai zirnīšus, zina, cik viegli tie pārvēršas mīkstā, bezgaršīgā masā. Kāpēc tā notiek - un kā panākt, lai saldētie dārzeņi būtu tikpat kraukšķīgi un garšīgi kā svaigi? Iesaka “eatingwell.com”.
Kabaču sasaldēšana ir lielisks veids, kā saglabāt to vasaras garšu ziemas mēnešos. Šādi glabāti kabači ir lieliski piemēroti dažādiem ēdieniem, tostarp cepšanai. Bet kā to izdarīt pareizi? Dalās “Martha Stewart”.
Uztura eksperti ir vienisprātis, ka dārzeņi ir lielisks papildinājums jebkuram sabalansētam uzturam, īpaši tādam, kura mērķis ir svara zaudēšana. Tie satur maz kaloriju, nodrošina šķiedrvielas, kas palīdz ilgāk saglabāt sāta sajūtu, un pievieno jūsu uzturam veselīgas uzturvielas. Tomēr, kā žurnālam “Eatingwell” stāsta uztura speciālisti, saldēti dārzeņi ir tikpat barojoši kā svaigi dārzeņi.
Saldēti pārtikas produkti ieņem īpašu vietu ēdiena gatavošanā - tos ir ērti uzglabāt, ērti lietot un tiem ir ilgs derīguma termiņš. Izdevums “Real Simple” skaidro, kuri no saldētajiem pārtikas produktiem ir īpaši laba izvēle.