rukola

2.sep
Ikdienā mēs biežāk tiecamies pēc saldām vai sāļām garšām, bet rūgtais bieži paliek novārtā. Tomēr uztura speciālisti arvien biežāk atgādina: rūgtās garšas produkti var būt patiesi vērtīgs sabiedrotais mūsu veselībai! No rukolas un cigoriņiem līdz greipfrūtam un melnajai šokolādei – rūgtās garšas ne tikai bagātina ēdienkarti, bet arī sniedz virkni pārsteidzošu ieguvumu organismam, raksta “National Library of Medicine”.
15.jun
Vasara atnāk ar saules piepildītiem vakariem un svaigiem zaļumiem - ir laiks atklāt jaunas garšas! Izmēģināsim trīs viegli pagatavojamas un pārsteidzošas pesto versijas, izmantojot rukolu, pētersīļus un spinātus. Šie zaļumi piešķir klasiskajam pesto jaunas krāsas un iederas gan salātos, gan grilētos ēdienos. Ar receptēm dalās “Allrecepes.com” eksperti.
24.mai
Rukola ir iecienīts zaļums, kas satur lielu skaitu vitamīnu un mikroelementu: A, B, C, E, K, folātu, kāliju, magniju, cinku, dzelzi, selēnu. Pateicoties šim sastāvam, tas palīdz stiprināt veselību un saglabāt vitalitāti. Rukola satur flavonoīdus un glikozīdus, vielas ar spēcīgām antioksidanta īpašībām, kas palīdz aizsargāt organismu no dažādām slimībām, tostarp vēža.
30.mar
Rukola, kā ziņo “Health-News”, ir atzīta par ārkārtīgi veselīgu produktu - šis augs ir īsts zaļumu karalis - satur daudz vitamīnu un minerālvielu. Ja to ēdat katru dienu, jūs varat stiprināt kaulus, pateicoties tajā esošajam kalcijam un K vitamīnam. Rukolā var atrast arī antioksidantus, kas cīnās ar brīvajiem radikāļiem un oksidatīvo stresu, samazinot vēža risku.
26.jūl 2019
Sen tas bija, kad rukolas vārds tikko sāka parādīties ceļojumu aprakstos un kulinārijai veltītās apcerēs un ēdienu receptes, kurās bija prasīta rukola, bieži atlikām malā, jo nebija skaidrs, kur lai meklē tādu virtuves modes kliedzienu un cik tas maksā. Tie, kuri neatmeta ar roku, drīz vien atklāja, ka šaurlapainais salātiņš, kuram jūsmotāji piedēvē «pikantu viegli rūgtenu sinepju un riekstu garšu», ir viegli izaudzējams dārzā vai pat puķupodā uz palodzes.