Pārtika

11.mar 2021
Daudzi cilvēki ir dzirdējuši par tā saukto pareizo uzturu. Tas palīdz attīrīt organismu no toksīniem, stiprināt imūnsistēmu un pagarināt dzīvi. Tomēr ne visi pārtikas produkti un ēdieni, kurus uzskatām par veselīgiem, patiesībā ir veselīgi.
9.mar 2021
Arī 2021. gadā neapstājas un turpina pilnveidoties, gādājot par iecienīto produktu ražošanu, atbilstoši kvalitātes standartiem, kā arī rada vēl nebijušas inovācijas Latvijas tirgū.
9.mar 2021
Pēdējo gadu laikā arvien vairāk cilvēku pievērš pastiprinātu uzmanību uzturam un pilnveido savu ēdienkarti. Populāras kļuvušas dažādas produktu alternatīvas – bezglutēna makaroni un milti, saldinātāji, kokosriekstu eļļa. Cilvēku uztura maiņas paradumi saistīti gan ar slēpto pārtikas alerģiju jeb pārtikas nepanesamību, gan vēlmi izmēģināt citas garšas.
1.mar 2021
Lai ēstu veselīgi, patiešām nav nepieciešams divas stundas stāvēt pie plīts. Protams, ja ēst gatavošana sagādā prieku, to droši var darīt. Taču tikpat labi var doties uz veikalu un iegādāties visu nepieciešamo. Piepūlēties nāksies vien tik daudz, lai produktus nomazgātu, atvērtu iepakojumu, sagrieztu un saliktu uz šķīvja. Vai arī – lai gatavošanai pievērstos īsu brīdi: piemēram, izvārītu paciņu Latvijā ražotu pērļu grūbu vai citu graudaugu, uz pannas sasautētu dārzeņus vai zivs gabaliņus, atzīst uztura speciāliste Zane Timpare
6.feb 2021
Gatavošana mājās ikdienā ir jaunā realitāte daudzās Latvijas ģimenēs - 56% iedzīvotāju norādījuši, ka gatavo mājās biežāk nekā laikā pirms Covid-19 pandēmijas, un tikai katrs piektais plāno atgriezties pie agrākajiem paradumiem, liecina 2020.gadā veiktais NielsenIQ pētījums. Pieaugusi arī veselīgu maltīšu nozīme ikdienā.
6.feb 2021
Covid-19 infekcijas uzliesmojums būtiski mainījis iedzīvotāju ikdienu un līdz ar to arī ēšanas paradumus - tā atzinis katrs sestais jeb 17% Latvijas iedzīvotāju.
30.jan 2021
Ziemas laiks mūs nelutina nedz ar bagātīgām dabas veltēm, nedz saules gaismu. Tas ir laiks, kad mūsu organismam mēdz būt nepieciešams lielāks atbalsts un rūpes. Ilgie, tumšie vakari un vienveidīgāka ēdienkarte var veicināt to, ka jūtamies noguruši un izsmelti gan fiziski, gan emocionāli.
29.jan 2021
Turpmāko situāciju nozarē ietekmēs tas, cik veiksmīgi izdosies ierobežot Covid-19 vīrusa izplatību un attiecīgi, cik ilgi vēl būs spēkā tirdzniecības ierobežojumi, kas īpaši smagi skar nepārtikas preču tirdzniecību.
28.jan 2021
Mēs nezinām, cik ilgi Covid-19 turpināsies, tādēļ ir svarīgi, ka mēs sagatavojam modeli, kas var strādāt arī ilgtermiņā.
27.jan 2021
"Maxima Latvija" veiktā aptauja par iedzīvotāju vēlmēm produktu cenu samazināšanas jautājumos liecina, ka no gaļas izstrādājumiem par samazinātu cenu cilvēki visvairāk vēlētos iegādāties tieši svaigo gaļu (90%), no maizes un konditorejas izstrādājumiem - rupjmaizi (92%), savukārt no piena produktiem - sieru (81%) un biezpiena produktus (55%). Vairums respondentu (93%) atzīst, ka starp būtiskākajiem produktu izvēles kritērijiem ir atlaides un īpašas akcijas, taču vienlaikus cilvēkiem ir svarīgi iegādāties tieši savus iecienītākos produktus (79%).
27.jan 2021
Gandrīz katrā mājā var atrast kādu pārtikas vai skaistumkopšanas produktu, kuram ir beidzies derīguma termiņš. Šādos brīžos nereti valda vainas sajūta par to, ka tie nav izmantoti un ir iztērēta nauda. Visbiežāk ir ieteicams no tiem atbrīvoties. Tomēr ir pāris produkti, kurus tu var izmantot gudri, brīdī, kad tiem ir beidzies derīguma termiņš. Šos astoņus pārtikas, skaistumkopšanas produktus tu vari izmantot pavisam citā veidā, nekā tie bija paredzēti! 
26.jan 2021
ANO lēš, ka līdz gadsimta vidum pasaules iedzīvotāju skaits sasniegs 9 miljardus. Lai visus pabarotu, pasaulei par 70% būs jāsamazina līdzšinējais pārtikas zudums. Tā ir visu pārtikas piegādes ķēdes dalībnieku - ražotāju, tirgotāju un patērētāju - kopīga atbildība, kurā mazumtirgotājiem ir lieliska iespēja kļūt par labu pārmaiņu radītājiem.
24.jan 2021
Šie produkti ziemas sezonā ir zaudējuši savas veselīgās īpašības vai - sliktākajā gadījumā - pat kaitē organismam gada aukstākajā laikā.
13.jan 2021
Nav tādas lietas kā "labs" vai "slikts" ēdiens, viss ir jālieto mērenos daudzumos. Tomēr ir pāris produkti, kuri sievietēm nav ieteicami un tos nedrīkst lietot ikdienas uzturā. Daži no produktiem var veicināt hromonu darbības traucējumus, bet citi var palielināt iespējas saslimt ar hroniskām slimībām. Tāpēc ņem vērā un izvairies ikdienā no šiem sešiem produktiem!
7.jan 2021
Valdība apstiprināja noteikumus par izmantošanai pārtikā aizliegtajiem augiem un augu daļā, sarakstā iekļaujot vairāk nekā 60 augus un un augu daļas, kas nav izmantojami pārtikas produktos.
5.jan 2021
Lai arī jaunais gads ārkārtējās situācijas iespaidā aizvadīts citādāk kā ierasts, nemainīgi stabilu svētku galda garduma līdera pozīciju saglabā mandarīni, kam pārdošanas apjomi auguši par 43%, salīdzinot ar līdzīgu periodu pērn.
22.dec 2020
Tuvojas gada visgaidītākais brīdis, kad jo īpaši vēlamies būt kopā ar saviem tuvajiem un mīļajiem. Ziemassvētkus var uzskatīt arī par svētkiem, kuros ir visvairāk pārsteigumu, brīnumu, jautrības, dāvanu, taču tas ir arī laiks, kad tiek izšķērdēts vislielākais pārtikas apjoms.
16.dec 2020
Neskatoties uz Covid-19 izraisītām izmaiņām iedzīvotāju ikdienā, TOP pirktākie vietējie produkti palikuši teju nemainīgi. Vēl joprojām stabilu pirmo pozīciju ieņem vaniļas "Kāruma" sieriņš, kam seko dārzeņi, piena produkti, olas, maize un alus. Ievērojams pieprasījuma pieaugums pēdējos mēnešos bijis tieši Latvijas gurķiem - rudens laikā pieprasījums audzis par 71%, salīdzinot ar identisku periodu pērn.
14.dec 2020
Izsalkuši cilvēki parasti nepievērš lielu vērību, tam ko apēd un nereti pagrābj pirmo, kas pagadās pa rokai. Tomēr ir ēdieni, kurus neiesaka ēst tukšā dūšā.
24.nov 2020
Zemkopības ministrija aicina pašvaldības raudzīties, lai iepirkumos sabiedriskajai ēdināšanai arvien vairāk tiktu izmantoti zaļā publiskā iepirkuma kritēriji, kas nodrošina salīdzinošas priekšrocības pārtikas produktiem, kas ražoti tuvākā attālumā, ir kvalitatīvāki un svaigāki.