Pārtika

11.mai 2021
Kādu latvieti, kura dzīvo Norvēģijā, nepatīkami pārsteidzis atrastais pārtikas veikalā Oslo. Pazīstamais Latvijas produkts uzdots par gardumu no Austrumeiropas, turklāt iepakojumu rotājis Krievijas karogs, lai gan ražots Latvijā.
27.apr 2021
Laikā, kad sāk plaukt ziedi, mēdz tikpat strauji parādīties arī sezonālā alerģija. Asarojošas acis, aizlikts deguns, nieze - tie ir tikai daži no simptomiem, ar kuriem saskaras sezonālās alerģijas "slimnieki". Lai samazinātu alerģijas simptomus, nav nepieciešams obligāti ķerties klāt pie medikamentiem. Ja arī Jūs piemeklē sezonālā alerģija, tad izmēģiniet šos piecus pārtikas produktus un, iespējams, tiksiet vaļā no nepatīkamajiem simptomiem!
24.apr 2021
Katram desmitam Latvijas iedzīvotājam ir kāda pārtikas produkta nepanesība, kamēr 80% respondentu norādījuši, ka viņiem šādas nepanesības nav, bet vēl 10% nevarēja sniegt precīzu atbildi.
17.apr 2021
71% Latvijas iedzīvotāju ir saskārušies ar D vitamīna deficītu organismā, tā liecina nesen veikta "Norstat" pētījumā. Tāpat arvien biežāk D vitamīna deficīts tiek saistīts ar dažādām saslimšanām, akūtām un hroniskām slimībām, tostarp dažādām infekcijas slimībām, depresiju un pat diabēta un insulta risku.
17.apr 2021
Arvien vairāk cilvēku cenšas piedomāt pie tā, ko, vienkāršiem vārdiem sakot, liek mutē. Pārtikas produktu kvalitāte ir ļoti aktuāls jautājums. Protams, varam uzticēties ražotājam, cītīgi lasīt produkta sastāvu, bet, kā izrādās, produktu kvalitāti varam pārbaudīt arī mājās.
11.apr 2021
Ja bērni varētu brīvi izvēlēties, ko ēst, vairums pusdienās ēstu makaronus un cīsiņus, bet našķiem izvēlētos svaigus augļus, ogas, jogurtu un saldumus, liecina pārtikas mazumtirdzniecības tīkla ELVI "Bērnu mēneša" ietvaros veiktā vecāku aptauja par to, kādi ēšanas paradumi ir viņu bērniem.
6.apr 2021
Mūsdienās mūsu ikdiena vairs nav iedomājam bez elektrības. Ar tās palīdzību darbojas praktiski viss! Ko darīt, ja dzīvoklī, vasarnīcā vai lauku mājās "pazudusi" elektrība, bet ledusskapis pilns ar ēdienu? Veselības portāls "Health.com" aplūkojis, cik ilgi var glabāt ēdienu ledusskapī, kas nestrādā.
27.mar 2021
Nākotnē pārtikas produkti būs jāražo saskaņā ar ilgtspējīgām lauksaimniecības praksēm, konferencē "Latvijas produktu tirgus spēks pārtikas ķēdēs" stāstīja Zemkopības ministrijas valsts sekretāra vietniece Pārsla Rigonda Krieviņa.
26.mar 2021
"The Sun" dalījies ar video, kurā sieviete parāda, kā izskatās teju 20 gadus veci burgeri un citi produkti no ātro uzkodu restorāna "McDonalds".
23.mar 2021
Pērn cilvēki īpaši novērtējuši iespēju virtuāli iegādāties vietējās izcelsmes produktus, vēsta virtuālais tirgus Svaigi.lv.
19.mar 2021
Joprojām sabiedrībā pastāvīgi pastāv un mainās dažādi mīti, kas saistīti ar pārtiku un uzturu. Speciālisti atzīst, ka cilvēki visbiežāk izvēlas ticēt mītiem, jo neprecīza vai nepareizi interpretēta informācija ir iesakņojusies apziņā. Taču iedziļinoties, viss izrādās pavisam citādāk.
18.mar 2021
Pavisam nepatīkamu pārsteigumu piedzīvojusi Sindija, kura veikalā iegādājusies pārtikas preci, kuru viscaur klāj pelējums, vēsta Bez tabu "Sūdzību dēlis".
11.mar 2021
Daudzi cilvēki ir dzirdējuši par tā saukto pareizo uzturu. Tas palīdz attīrīt organismu no toksīniem, stiprināt imūnsistēmu un pagarināt dzīvi. Tomēr ne visi pārtikas produkti un ēdieni, kurus uzskatām par veselīgiem, patiesībā ir veselīgi.
9.mar 2021
Arī 2021. gadā neapstājas un turpina pilnveidoties, gādājot par iecienīto produktu ražošanu, atbilstoši kvalitātes standartiem, kā arī rada vēl nebijušas inovācijas Latvijas tirgū.
9.mar 2021
Pēdējo gadu laikā arvien vairāk cilvēku pievērš pastiprinātu uzmanību uzturam un pilnveido savu ēdienkarti. Populāras kļuvušas dažādas produktu alternatīvas – bezglutēna makaroni un milti, saldinātāji, kokosriekstu eļļa. Cilvēku uztura maiņas paradumi saistīti gan ar slēpto pārtikas alerģiju jeb pārtikas nepanesamību, gan vēlmi izmēģināt citas garšas.
1.mar 2021
Lai ēstu veselīgi, patiešām nav nepieciešams divas stundas stāvēt pie plīts. Protams, ja ēst gatavošana sagādā prieku, to droši var darīt. Taču tikpat labi var doties uz veikalu un iegādāties visu nepieciešamo. Piepūlēties nāksies vien tik daudz, lai produktus nomazgātu, atvērtu iepakojumu, sagrieztu un saliktu uz šķīvja. Vai arī – lai gatavošanai pievērstos īsu brīdi: piemēram, izvārītu paciņu Latvijā ražotu pērļu grūbu vai citu graudaugu, uz pannas sasautētu dārzeņus vai zivs gabaliņus, atzīst uztura speciāliste Zane Timpare
6.feb 2021
Gatavošana mājās ikdienā ir jaunā realitāte daudzās Latvijas ģimenēs - 56% iedzīvotāju norādījuši, ka gatavo mājās biežāk nekā laikā pirms Covid-19 pandēmijas, un tikai katrs piektais plāno atgriezties pie agrākajiem paradumiem, liecina 2020.gadā veiktais NielsenIQ pētījums. Pieaugusi arī veselīgu maltīšu nozīme ikdienā.
6.feb 2021
Covid-19 infekcijas uzliesmojums būtiski mainījis iedzīvotāju ikdienu un līdz ar to arī ēšanas paradumus - tā atzinis katrs sestais jeb 17% Latvijas iedzīvotāju.
30.jan 2021
Ziemas laiks mūs nelutina nedz ar bagātīgām dabas veltēm, nedz saules gaismu. Tas ir laiks, kad mūsu organismam mēdz būt nepieciešams lielāks atbalsts un rūpes. Ilgie, tumšie vakari un vienveidīgāka ēdienkarte var veicināt to, ka jūtamies noguruši un izsmelti gan fiziski, gan emocionāli.
29.jan 2021
Turpmāko situāciju nozarē ietekmēs tas, cik veiksmīgi izdosies ierobežot Covid-19 vīrusa izplatību un attiecīgi, cik ilgi vēl būs spēkā tirdzniecības ierobežojumi, kas īpaši smagi skar nepārtikas preču tirdzniecību.