Lieldienu brīvdienas ir aizritējušas, bet virtuvē joprojām var atrast krāsainās olas? Neatkarīgi no tā, vai atlikušas tikai dažas olas vai vesels grozs, "Maxima Latvija" sadarbībā ar ēdienu blogeri Jušku Padrušku piedāvā trīs olu receptes dažādām gaumēm, ko var viegli pielāgot jebkuram pāri palikušo olu daudzumam.
Daudzās pasaules valstīs vārītas olas ir Lieldienu tradicionālais ēdiens, un raibi sakrāsotas oliņas nereti paliek neapēstas vēl ilgi pēc svētku svinēšanas. Cik ilgi šo produktu ir droši uzglabāt un lietot uzturā? Skaidro “limon.postimees.ee”.
Tiem, kas brūnās olas krāso sīpolu mizās, nav jāuztraucas - uz Lieldienu olām nebūs redzams marķējuma zīmogs. Bet, ja olas ir baltas un plānojat tās krāsot gaišās krāsās, marķējums var sabojāt to izskatu. Kā no tā atbrīvoties, stāsta “limon.postimees.ee”.
Pēc Lieldienu svinībām daudzos ledusskapjos visticamāk atrodami vairāki olu iepakojumi, vai jau novārītas olas garlaikojas ledusskapī un tā vien gaida, kad tās liks lietā, lai pagatavotu gardu un sātīgu pusdienu uzkodu. Populārā ēdienu blogere Anna Panna dalās ar divām ļoti vienkāršām receptēm, ko pagatavot pusdienās darba dienas dunā, vai arī gardu muti notiesāt brīvdienu brokastīs kopā ar ģimeni.