Brīvdabas muzejā svinēs pavasara atnākšanu

Brīvdabas muzejā svētdien ar folkloras kopas "Rija" piedalīšanos tiks svinēta pavasara atnākšana.

Svinības notiks līdz 16 muzeja Gadatirgus laukumā. Svinību pirmajā daļā ar Lielās dienas svinēšanas tradīcijām iepazīstinās folkloristi Iveta un Vidvuds Medeņi. Apmeklētāji tiek aicināti ņemt līdzi pērnos Jāņu vainagus, dzīparus šūpoļu dekorēšanai, olas ziedošanai un ēšanai, kā arī pūpolu zarus veselībai.

Svinību otrajā daļā kopā ar folkloras kopu "Rija" būs iespēja ne tikai dziedāt, dejot un iet rotaļās, bet piedalīties svētku rotājumu veidošanā, papīra olu krāsošanā, šūpoties šūpolēs, vizināties jāšus zirga mugurā, mēroties spēkiem koka olu ripināšanā, pārbaudīt savu atjautību mīklu minēšanā, spēlēt senās koka spēles kopā ar Aldoni Baldiņu, apskatīt Intas Lūses veidotās zaķu, kumeļu un pūķu olas.

Latvijā

Latvijā katru gadu rudenī – 1. oktobrī - tiek pārskatīts pensiju apmērs, veicot pensiju indeksāciju. To nosaka likums “Par valsts pensijām”. Pensiju indeksācijas mērķis ir nodrošināt piešķirto pensiju aizsardzību pret pirktspējas krišanos un panākt to vērtības nezaudēšanu, ziņo Labklājības ministrija.

Svarīgākais