Humoss ir viena no tām uzkodām, kas vienlaikus ir vienkārša, sātīga un pārsteidzoši universāla. To var pasniegt ar dārzeņiem, svaigu maizi, smērēt uz sviestmaizēm vai pievienot siltajiem ēdieniem kā mērci. Lai arī veikala plaukti piedāvā vairākus variantus, mājās gatavots humoss garšo citādi - tas ir maigāks, krēmīgāks un bez liekām piedevām. Turklāt tas top pārsteidzoši ātri. Ar recepti dalās “BBC Food”.
Pagatavo 15 minūtēs. Lavaša aploksnes var pagatavot ar jebkuru pildījumu. Tas viss ir atkarīgs no gaumes un fantāzijas lidojuma. Recepte lavaša aploksnēm - ar šķiņķi, sieru un dārzeņiem.
Ja vakarā atliek laika un spēka parūpēties par rītdienas brokastīm, tas ir ļoti labs variants: pārziež plāno neraudzētās maizes plāceni – lavašu – ar kādu pildījumu, stingri satin, ievīsta pārtikas plēvē un – ledusskapī iekšā.