karamelizēti sīpoli

12.nov
Karamelizēti sīpoli ir viens no tiem gandrīz maģiskajiem brīžiem: parasti, ikdienišķi sīpoli lēnām pārvēršas mīkstā, zeltainā, smaržīgā, saldi sīrupainā masā. Bet bieži, mēģinot tos ātri apcept, tie kļūst rūgti, cieti, piedeg vai izdalās daudz ūdens un beigās nesanāk nekas īpašs. Kā pagatavot perfektus karamelizētus sīpolus? Raksta “BBC Food”.
27.okt
Saldais kartupelis jeb batāte nav tikai moderns dārzenis no veselīga uztura blogiem – tā ir dabiski salda, krēmīga un uzturvielām bagāta sakne, kas Latvijā kļuvusi par īstu rudens dārzeņu karalieni. Batāte satur beta-karotīnu, C vitamīnu un šķiedrvielas, bet tās garša – nedaudz riekstaina un maigi salda – lieliski sader ar pikantām un aromātiskām garšvielām. Izmēģini pagatavot karamelizēto saldo kartupeli ar burkāniem un sīpoliem - lielisks gan kā veģetārs pamatēdiens, gan kā piedeva pie sātīgākiem gaļas ēdieniem. Ar recepti dalās “BBC Food”.
26.mai
Vai sīpolu karamelizēšana patiešām aizņem piecas minūtes vai tomēr tas ir nepatiesi? Ja vēlaties skaistus brūnus sīpolus, kādus pasniedz kā piedevu restorānos, būs jāstāv pie pannas, maisot sīpolus 45 minūtes līdz pat stundai. Protams, tas nav gluži sarežģīts darbs un dod daudz laika, lai plānotu jaunas receptes.