Amerikāņu zinātnieki atklājuši, ka ēšanas secība var ietekmēt cukura līmeni asinīs un samazināt pārēšanās risku. Saskaņā ar pētījumu, kas publicēts žurnālā Nature Medicine, ja vispirms ēdat olbaltumvielas vai šķiedrvielas un pēc tam ogļhidrātus, tas palīdzēs izvairīties no strauja glikozes līmeņa kāpuma, kas izraisa izsalkumu un svara pieaugumu.
Drīzumā Latvijā varētu sākt izplatīt jaunus bazālā insulīna preparātus otrā tipa cukura diabēta pacientiem, kas būtu lietojami tikai reizi nedēļā, informēja Zāļu valsts aģentūrā (ZVA).
Eksotiskais mango, kas bieži tiek slavēts kā superēdiens, pateicoties tā daudzajiem ieguvumiem veselībai, iekļuvis jaunā pētījumā, kas publicēts žurnālā “Nutrients”, un pētnieki atklāja intriģējošu saikni starp mango patēriņu un jutību pret insulīnu.
Tieši hormoni nodrošina, ka tiek patērēts tāds pārtikas daudzums, lai ķermenis spētu pilnvērtīgi funkcionēt. Kuri hormoni atbildīgi par ēstgribu un kas ietekmē to darbību?