Granātāboli bieži tiek klasificēti kā “superēdiens” to daudzo ieguvumu veselībai dēļ, tostarp iekaisuma mazināšanas un fiziskās slodzes atjaunošanās veicināšanas, raksta health.com.
Vienkārši, ātri, iespaidīgi – tikai 10 minūtes darba
Šī ir viena no tām receptēm, kas izskatās “restorāna cienīga”, bet prasa minimālu piepūli. Nav jākuļ olas, nav jāizmanto želatīns – krēms pats sabiezē, pateicoties šokolādei un saldā krējuma kombinācijai. Granātāboli piešķir svaigumu un interesantu tekstūru, kas lieliski līdzsvaro šokolādes maigo saldumu. Ar recepti dalās “BBC Food”.
Granātābolu augļi, miza, eļļa, ekstrakts un sula var samazināt prostatas, urīnpūšļa, krūts, ādas, plaušu un resnās zarnas vēža attīstības risku, atklājuši zinātnieki no Švabi universitātes Pakistānā starptautiskās pētniecības grupas ietvaros.
Klasiskajiem granātābolu salātiem nepieciešama vistas gaļa. Iesateicams vistas fileju cept uz pannas vai cepeškrāsnī ar ķiploku un timiānu. Šķiet, ka tas ir sīkums, bet salātu garša kļūst nedaudz interesantāka.
Šim skaistajam auglim nav nekāda sakara ne ar granātām, ne ar granātiem, toties tas ar savu spridzinošo garšu palīdz kliedēt rutīnu ēdienkartē un attālināt pagurumu, kas mēdz uzmākties ziemas otrajā pusē.
Granātābols, dēvēts arī par paradīzes ābolu, jau kopš seniem laikiem tiek lietots gan medicīnā, gan kosmetoloģijā. Tas ir viens no visveselīgākajiem augļiem, kurā ir bagātīgs vitamīnu un minerālvielu komplekss – viss nepieciešamais pilnvērtīgai organisma darbībai. Māja apkopojusi mazāk zināmas granātābola vērtīgākās īpašības.
Granātābols, dēvēts arī par paradīzes ābolu, jau kopš seniem laikiem tiek pielietots gan medicīnā, gan kosmetoloģijā. Tas ir viens no visveselīgākajiem augļiem, kurā ir bagātīgs vitamīnu un minerālvielu komplekss – viss nepieciešamais pilnvērtīgai organisma darbībai. Neatkarīgā apkopojusi mazāk zināmas granātābola vērtīgākās īpašības.