ēdinātāji

9.okt
Konkursā par ēdināšanas nodrošināšanu Saeimā pieteicies tikai viens pretendents, bet pašapkalpošanās kiosku uzstādīšana parlamentā interesē četrus uzņēmējus, aģentūra LETA noskaidroja Saeimā.
29.mar 2023
Latvijas Diētas un uztura speciālistu asociācijas (LDUSA) organizētajā konkursā "Labākais skolu ēdinātājs Latvijā" uzvarējusi Zentas Mauriņas Grobiņas vidusskola, kas ieguvusi visaugstāko žūrijas vērtējumu, skaidro asociācijas pārstāvji.
30.nov 2022
Ņemot vērā energoresursu cenu kāpumu, prognozes par nākamā gada sākumu nav iepriecinošas, saka SIA "Tiamo grupa", kas pārvalda tādas franšīzes kā "Čili pizza", "Lote caffe" un citus, valdes priekšsēdētājs Toms Zukulis.
21.okt 2021
Ēdinātāji "lokdauna" laikā drīkstēs strādāt arī naktīs, proti, komandantstundas laikā no plkst.20 līdz plkst.5, norāda Ekonomikas ministrija (EM).
27.mai 2021
No Saeimas balsojumā klātesošajiem deputātiem vairākums šodien pieņēma rosinājumu atļaut sabiedrisko ēdināšanu ārtelpās līdz pusnaktij jeb plkst.24.
25.mai 2021
Pirmdien policija Liepājā sākusi administratīvās lietvedības pret desmit personām par pasākuma rīkošanu sabiedriskās ēdināšanas iestādē, aģentūru LETA informēja Liepājas Pašvaldības pārstāvis Kaspars Vārpiņš.
11.mai 2021
Ēdinātāji un bāru nozares uzņēmumi, atverot terases, kopumā ir spējuši pielāgoties izvirzītajām epidemioloģiskās drošības prasībām, uzskata Latvijas Restorānu biedrībā (LRB) un Latvijas Bāru asociācijā.
21.jan 2021
Uz ierosināto maksātnespējas procesu skaitu pērn būtisku ietekmi atstājuši koronavīrusa Covid-19 pandēmijas ierobežošanai ieviestie pasākumi, kas sākotnēji paredzēja līdz 1.septembrim aizliegt iesniegt juridiskās personas maksātnespējas procesa pieteikumus, ja pastāv kāda no Maksātnespējas likuma 57.panta pirmās daļas 1., 2., 3. vai 4.punktā minētajām juridiskās personas maksātnespējas pazīmēm,
2.dec 2020
Par viesnīcnieku un tūrisma industrijas problēmām »Vakara Ziņas« jau rakstīja, bet nu aizvien skaļāk balsi paceļ krodziņu, bāru un restorānu īpašnieki un šefpavāri, jo vienīgais veids, kā viņu uzņēmumiem tiek ļauts strādāt, ir ēdienu izsniegšana līdznešanai. Šajā situācijā vairāki uzņēmumi ir paziņojuši par slēgšanu uz nezināmu laiku, savukārt citi mēģina izdzīvot un cīnīties jaunajos apstākļos. Aptaujātie uzņēmēji ir noskaņoti visai skeptiski, vienbalsīgi norādot – sekas būs bēdīgas, ja ieilgs šī situācija, kad nevar normāli strādāt, un arī valsts viņus neatbalsta.
9.nov 2020
Pēc Covid-19 krīzes un ārkārtējās situācijas daudzi laukos esošie ēdinātāji varētu vairs neatsākt darbu, pirmdien intervijā Latvijas Radio bažas pauda Latvijas Lauku tūrisma asociācijas "Lauku ceļotājs" prezidente Asnāte Ziemele.