Saeimas namā vēl arvien nav izdevies atrast ēdinātāju

© Kaspars Krafts

Konkursā par ēdināšanas nodrošināšanu Saeimā pieteicies tikai viens pretendents, bet pašapkalpošanās kiosku uzstādīšana parlamentā interesē četrus uzņēmējus, aģentūra LETA noskaidroja Saeimā.

Kopš iepriekšējais ēdināšanas pakalpojuma sniedzējs vairs neturpina telpu nomas attiecības, parlamenta administrācija vairākkārt ir aicinājusi pieteikties jaunus ēdināšanas uzņēmumus. Pagājušajā nedēļā noslēdzās pieteikšanās telpu nomai, lai piesaistītu interesentus ēdināšanas pakalpojuma nodrošināšanai Saeimā.

Kopā bija divi atsevišķi konkursi telpu nomai, viens - ēdināšanas pakalpojumu sniegšanai, bet otrs - pašapkalpošanās kioska uzstādīšanai.

Konkursam atsaukušies pieci pretendenti - viens ēdināšanas pakalpojumu sniegšanai, bet četri - pārtikas tirdzniecības pašapkalpošanās kioska uzstādīšanai.

Saeimas administrācija izskatīs un izvērtēs saņemtos piedāvājumus, lai nodrošinātu atbilstošāko risinājumu, informē Saeimas Preses dienestā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka patlaban Saeimas ēdnīca uz nenoteiktu laiku ir slēgta. Tas saistīts ar to, ka iepriekšējais telpu nomnieks nepagarināja telpu nomas līgumu un jauns pakalpojuma sniedzējs līdz šim nav pieteicies.

Latvijā

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) resoriskajā pārbaudē izvērtē informāciju par iespējamiem likumpārkāpumiem, kas varētu būt saistīti ar Zemkopības ministrijas (ZM) īstenoto elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidi, aģentūra LETA uzzināja birojā.