barista

30.mar
Mūsdienās burtiski ik uz soļa ir kafejnīcas, kur var baudīt fantastisku kafiju, un bieži gadās, ka mājās neizdodas iegūt tādu pašu garšu, pat ja pērkat tādas pašas pupiņas kā kafejnīcā. Kāpēc? Skaidro “Eating Well”. Lūk, galvenās kļūdas, kas sabojā kafiju, gatavojot to mājās!
8.mar
Ja arī jums mājās ir kafijas dzirnaviņas, lai baudītu svaigu dzērienu katru dienu, jūs noteikti zināt, ka pupiņu malšana aizņem vairāk laika, bet arī iegūtās kafijas kvalitāte ir daudz labāka. Daudzus interesē jautājums, vai, samaļot pupiņas, jāgaida, lai pagatavotu kafiju, vai arī to var pagatavot uzreiz, un ciki ilgi svaigo malumu var uzglabāt - uz šo jautājumu atbildēja “The TakeOut” barista un kafijas eksperts Mets Vudbērns-Simmonds.
24.feb
Kafijai ir daudz brīnišķīgu piedevu - garšvielas, sīrupi un pat garšaugi. Tomēr ir daudzas izplatītas garšas, kuras nevajadzētu pievienot savai kafijai, pat ja tā šķiet laba ideja, stāsta barista Sofija Beamsa izdevuma “TastingTable”, nosaucit 12 kafijas piedevas, kuras lielākajai daļai cilvēku, visticamāk, nepatiks.
5.jun 2022
Jūsu kafija tikai iegūs, ja tās pagatavošanai veltīsiet nedaudz rūpības un pareizi strādāsiet ar pieejamo materiālu. Kā pagatavot tiešām labu kafiju mājas apstākļos, stāsta barista Gatis Silenieks.
4.apr 2021
Garšas nianses, tāpat kā daudzas citas lietas, ko novērtējam ar maņām, ir subjektīvi vērtējams lielums.
21.apr 2016
Valsts valodas komisija nolēmusi svešvārdu "barista" latviešu valodā aizstāt ar apzīmējumiem "kafijas bārmenis" un "kafijas bārmene", liecina publikācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".