Joprojām nav atrasts Lienes Tomsones samojeds

© Facebook

Vēl arvien Latvijas iedzīvotāju vidū ir vienaldzīgi un apātiski cilvēki, kuriem citu problēmas un lūgumi pēc palīdzības šķiet mazsvarīgi. Jau iepriekš ziņots, ka raidījuma „Lapsas virtuve” vadītāja un kafejnīcas „Kūkotava” īpašniece, Liene Tomsone meklē savu suni.

Viņa vērsās sociālajā tīklā Facebook pēc palīdzības atrast pazudušo samojeda šķirnes suni Arčibalds. Pati suņa saimniece stāsta, ka iesniegums par suņa pazušanu iesniegts arī policijā, taču konkrētas informācijas par suņa atrašanās vietu joprojām nav. Sociālajos tīklos izskanēja pieņēmums, ka suns varētu atrasties Saulkrastos pie cilvēkiem, kas to nevēlas atdod, taču arī šo informāciju Liene Tomsone pieņem tikai kā varbūtību. Rodas jautājums, kādēļ kādam būtu jāpatur suns, par kuru saimniece garantē atlīdzību? Vai patiešām tikai cilvēku cietsirdības un vienaldzības dēļ?

„Jaukie cilvēki, ja kāds Saulkrastos vai tuvējā apkārtnē redz balto samojeda puiku, lūdzu, paziņojiet man 29242661, atlīdzība un konfidencialitāte garantēta!!!” raksta sociālajā tīklā Liene.

Saulkrastu pašvaldības policijas pārstāvis Māris Bērziņš apstiprina, ka iesniegums par suņa pazušanu ir iesniegts, policija turpina patrulēt, bet pagaidām suns nav manīts. M. Bērziņš arī piebilst, ka konkrētai vietai netiek pievērsta uzmanība meklēšanas procesā un, ka gadījumos, kad tiek apzināti slēpts dzīvnieks, personai, kas to dara, draud kriminālsods.

Saulkrastu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Marika Grasmane informē, ka pazudušo dzīvnieku meklēšanā Saulkrastos tiek iesaistīta tikai pašvaldības policija, jo citu organizāciju, kas nodarbojas ar pazudušo dzīvnieku meklēšanu Saulkrastos nav. Vēlāk atrastos dzīvniekus nogādā saimniekiem vai arī dzīvnieku pansijā „Ulubele”, vai patversmē „Meža vairogi”, ar kurām Saulkrastu domei esot sadarbība.

Svarīgākais