Lienei Tomsonei kosmētika dziļi vienaldzīga

© F64

«Ikdienā man nepatīk krāsoties. Man liekas, ka nevajag. Kosmētikas veikalos vispār iekšā neeju, ja nu vienīgi kādreiz cauri sanāk iziet,» smaida televīzijas gardākā kulinārijas raidījuma «Lapsa virtuvē» vadītāja Liene Tomsone (36).

«Skaistums nāk no iekšpuses, un tas ir pats svarīgākais,» uzskata allaž smaidīgā Liene Tomsone, kafejnīcas Kūkotava saimniece. Pēc viņas domām, kosmētika spēj iedot vien desmit procentu skaistuma, tāpēc ikdienā viņa krāso tikai skropstas, ar melnu zīmuli akcentē acis un, ja vien nav filmēšana, pat lūpas nekrāso.

Jo ātrāk skrien...

Šajā saspringtajā laikā, kad darbs jāsaskaņo ar filmēšanās grafikiem televīzijā, Liene savā ikdienā jau ieviesusi pirmās korekcijas – pēc filmēšanas viņa dodas uz skaistumkopšanas salonu, kur izslēdz telefonu un, kā pati saka, reāli atslēdzas. «Tur vismaz izguļos un pēc tam ļoti labi jūtos,» viņa saka un atklāj, ka ir drīzāk nevis kosmētikas, bet aktīva dzīvesveida piekritēja. «Fiziskās aktivitātes dod enerģiju, un es esmu no tām sievietēm, kas katru dienu varētu sportot – darīt to, kas patīk. Savulaik esmu sportojusi četras reizes nedēļā, pagaidām sanāk tikai trīs,» viņa nosaka un godīgi atzīstas, ka uznāk jau kādreiz arī vājuma brīži – ai, šodien negribas... Taču tad var aizbraukt līdz jūrai un dienu pavadīt svaigā gaisā vai arī – izbraukt ar riteni. Tā jau arī ir skaistumkopšana, viņa uzskata. «Kaut kur lasīju: skrienot krosu, izlīdzinās grumbas. Nu jā: jo ātrāk skrien, jo mazāk grumbu,» viņa sirsnīgi nosmej. Ziemas sezonā Lienei noteikti vajag aizbraukt uz kalniem – nedēļu paslēpojusi un saelpojusies spirgto kalnu gaisu, viņa pelēkajā ikdienā atgriežas ar pavisam jaunu starojumu. Tāpat vismaz reizi gadā viņa cenšas aizbraukt uz siltajām zemēm, jo uzskata, ka skaistumkopšanai labi palīdz arī gulēšana saulītē un nekā nedarīšana.

Pats minimums

Kas attiecas uz kosmētiku – tā Lienei ir dziļi vienaldzīga. «Man ir viens zīmulītis uzacīm, viens zīmulītis acīm, viena skropstu tuša un vienas acu ēnas. Filmēšanās vajadzībām tiek izmantotas arī dažas citas krāsas, bet ikdienā – tikai pats minimums,» atklāj daiļā raidījuma vadītāja. «Ja nopērku tušu – viena no manām mīļākajām ir Lancome –, man tā iet daudzus mēnešus. Arī vienas acu ēnas varu lietot vismaz gadu,» viņa saka, piebilstot, ka arī pie kosmetologa aiziet apmēram reizi pusgadā un tikai tāpēc, ka saprot: tā vajag! «Jā, pēc tam ir forša sajūta, bet, lai es to darītu regulāri, – nu nē! Neprasās,» viņa pasmaida.

Skaists vīrietis

Arī smaržas, kas nopērkamas Latvijas veikalos, Lieni neinteresē, jo viņa atklājusi un kļuvusi atkarīga no amerikāņu smaržām Tom Ford, kuras Eiropā var nopirkt tikai piecās pilsētās. Par šīm smaržām viņai ir īpašs stāsts: «Kad mēs ar savu kompanjonu bijām Milānā, viņš ieteica aiziet paskatīties šīs smaržas. Teica, ka baigi labās. Es zināju, ka tās ir ļoti dārgas, daudz dārgākas nekā parastās, tāpēc atteicu: vispirms izdzeram vīnu un tad ejam... Protams, tikko tās pasmaržoju, sapratu: man vajag šīs smaržas! Taču es sev iestāstīju: pagaidi līdz rītdienai...» raidījuma vadītāja ar smaidu atceras savu pirmo iepazīšanos ar Tom Ford. Protams, ka nākamajā rītā viņas sajūtās nekas nebija mainījies, un viņa ļāvās ekskluzīvo smaržu kārdinājumam. «Tad iegāju Tom Ford mājaslapā, visu izpētīju un sapratu, kāpēc man tik ļoti patīk šīs smaržas: skaists vīrietis, nu ko lai saka...» Liene ļauj vaļu savai sievišķībai.

Krāsojas mašīnā

«Mana mamma nekad nav krāsojusies, labākajā gadījumā ir uzkrāsojusi vien lūpas. Mana vecmāmiņa gan bija lielāka dāmīte, bet pat viņai nebija acu ēnu,» Liene mēģina izprast, kura no dzimtas sievietēm ietekmējusi viņas izpratni par skaistumkopšanu. «Manai māsai, kura ir sešus gadus vecāka, gan ir milzīga acu ēnu palete. Viņa nevar iziet uz ielas neuzkrāsojusies. Es savukārt varu nostaigāt veselu dienu un pēcpusdienā attapties, ka vispār neesmu uzkrājusies,» Liene pasmaida un neslēpj, ka mājās praktiski nekad nekrāsojas. «Ja vajag, uzkrāsojos mašīnā. Arī matus veidoju mašīnā. Ja man korķī jāsēž četrdesmit minūšu, nu, ko man tur darīt?!»

Svarīgākais