Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Garklāva atklāj Igaunijas skandināvisko skaistumu

LNT rīta ziņu raidījuma «900 sekundes» moderatore Kristīne Garklāva. © Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Allaž dzīvespriecīgā telekanāla LNT rīta ziņu raidījuma «900 sekundes» moderatore Kristīne Garklāva dalās ar spilgtākajiem šīs vasaras mirkļiem un Igaunijas ceļojuma iespaidiem.

«Vasara ir bijusi darbu piepildīta. Tajā pašā laikā es centos to kompensēt ar atpūtu. Ja piecas dienas kārtīgi strādāju, tad vismaz dažas dienas centos atpūsties. To mēģinu vienmēr ievērot.

Man liekas, ka atpūtas braucienā nav nemaz tik tālu jādodas, jo ļoti skaista ir gan mūsu pašu zeme, gan arī kaimiņvalstis - Igaunija un Lietuva, par kurām mēs patiesībā zinām pārāk maz. Tādēļ šovasar es atklāju fantastiskas vietas, iespējas un cilvēkus tepat kaimiņos Igaunijā. Dažkārt tas skaistums, kas ir mums tuvumā, paliek nepamanīts, tiecoties pēc kaut kā tāla. Lietuvā un Igaunijā, manuprāt, tāpat kā Latvijā, ir milzum daudz vietu, kuras cilvēki nav redzējuši. Es nezināju, ka Igaunijā ir taka, pa kuru var staigāt no vienas salas uz citām. Taka ved pāri ūdeņiem caur niedrājiem. Nezināju, ka, nokļūstot galamērķī, atklāsies skandināviska salas ainava, kādu mēs neesam pieraduši redzēt, taču līdz sirds dziļumiem aizraujoša. Šī ainava ir pilnīgi citādāka nekā Latvijā vai arī mūsu priekšstatos par Igauniju,» par vasaras iespaidiem sarunā ar »Vakara Ziņām« stāsta Kristīne Garklāva.

View this post on Instagram

A post shared by KristineGarklava (@kristine.garklava) on

«Tas bija mežonīgi skaists piedzīvojums. Un šī bilde ir tapusi Igaunijas salā Vilsandi. Devāmies pārgājienā uz šo salu kājām. Vietām ūdens līdz ceļiem ar akmeņainu pamatu, vietām līdz viduklim, daļa takas jāpieveic, ejot caur milzu niedrājiem, kas liecas pāri galvai, dažviet dubļi līdz ceļiem, kur nedrīkst apstāties, jo stieg arvien dziļāk. Mans muļķīgums un doma, vai es kāda baigā madāma, ka nevaru kādu ceļa posmu iet basām kājām, beidzās ar pret niedrēm sagrieztām un sadurtām kājām, bet meitenes par tādām lietām pārgājienos neraud un turpina iet. Pa ceļam satikti igauņi saka, ka latvieši ir traki, un piedāvā kādu gabaliņu aizvest ar laivu. Un aizveda tālāk, nekā domājām iet, jo, kurš gan saprot igauniski? Tālāk nozīmē, ka atpakaļ bija jāmēro 15 kilometru tāls ceļš. Bet viss bija tā vērts,» ar ceļojuma piezīmēm dalās Garklāva.