Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Kāpēc Evija Skulte apraudājās savās kāzās?

© Evijas Krūzes privātais arhīvs

Vienā no skaistākajām vasaras noslēguma dienām, 31. augustā Nacionālā teātra aktrise un seriāla «Viņas melo labāk» zvaigzne Evija Skulte mija gredzenus ar igauņu uzņēmēju Aimuru Krūzi. Pēc kāzām aktrise pārgāja vīra uzvārdā un tagad ir godājama par Eviju Krūzi.

Līgavas aizkustinājuma asaras

Savas kāzu dienas notikumus atminoties, sarunā ar »Vakara Ziņām» Evija Skulte stāsta: «Mums viss izdevās burvīgi. Esam laimīgi, jo viss noritēja kā plānots. Ir cilvēki, kas gadiem domā, plāno un organizē, bet mēs īsā laika periodā strauji un intensīvi sākām organizēt savas kāzas.

Oficiālā laulību ceremonija notika Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā. Visemocionālākais brīdis bija tieši pašā sākumā, kad nācām iekšā zālē un visi uz mums skatījās. Domāju, kā novaldīties, lai tikai nesāku raudāt, jo no aizkustinājuma acīs sariesās asaras.

Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs ir brīnišķīga vieta ar ļoti skaistu zāli un atsaucīgiem cilvēkiem. Turpat blakus ir Vecrīga ar Doma baznīcu un dārzu. Mūs laulāja Aimura draugs, bet mācītājs no Igaunijas iesvētīja laulības gredzenus.

Kāzas izvēlējāmies rīkot Rīgā, lai svinībām var pievienoties mani kolēģi no teātra, kas varēja atbrīvoties tikai vakarā pēc izrādes. Tādēļ kāzu norises vieta bija jāatrod pēc iespējas tuvāk teātrim. Vecrīga mums abiem ar Aimuru ir iemīļota vieta.

Kāzas četrās valodās

Jau tālāk viss noritēja jautrā gaisotnē un pat ar komiskiem elementiem. Mūsu kāzu tematika bija saistīta ar ceļošanu. Mēs mīlam ceļot un būt kustībā, tādēļ arī savā kāzu dienā neatradāmies tikai vienuviet, bet mainījām atrašanās vietu.

Savus viesus iepazīstinājām ar sevi un atklājām savu iepazīšanās stāstu un to, kā satikāmies. Vakara vadītājs bija no Igaunijas, ar ļoti labu humora izjūtu. Mēs stāstījām par saviem piedzīvojumiem Rīgā, un vakara vadītājs to visu gaumīgi pasniedza viesiem, un līdz ar to arī viņi satuvinājās. Kāzās skanēja četras valodas - angļu, krievu, latviešu un igauņu. Man liekas, ka skaistāk nekā mums nevarēja būt.

Bija arī fotografēšanās un brīnišķīgais izbrauciens pa Rīgu. Mūsu ceļš ir starp divām valstīm. Tādēļ ar izbraucienu pa Rīgu iezīmējām jaunu ceļa sākumu pretī citai dzīvei.

Noslēguma ballīte uz kuģa «Rīgas pērle» ilga līdz pat rītam. Ballītē ar muzikāliem priekšnesumiem uzstājās arī mans kolēģis Kristians Kareļins. Viss patiešām bija ļoti emocionāli. Katrs mirklis bija spilgts un paliks atmiņā.»

Īpašais rituāls

Līgavas kāzu kleita tika speciāli šūdināta par godu nozīmīgajam dzīves notikumam. «Zināju, ka negribu garu kleitu, bet vēlējos, lai tā ir balta. Man bija ērti savā kāzu kleitā visu vakaru, arī diskotēkā uz kuģa. Un brīnišķīgais laiks, kāds bija mūsu kāzu dienā, tiešām ir Dieva dāvana. Gribu atzīmēt, ka tieši mūsu kāzās bija pati skaistākā vasaras diena. Pusnaktī veicām kāzu rituālu, kurā mūsu vecā dzīve un mans uzvārds tika iepūsts ūdenī. Tagad oficiāli esmu Evija Krūze. Apprecējos ar igauni, bet ieguvu latvisku uzvārdu. Saprotu, ka uzvārds Skulte joprojām paliks cilvēku atmiņās, bet arī publiskajā telpā vēlos būt Evija Krūze, jo man tomēr ir sākusies jauna dzīve,» pastāsta aktrise.

»Vakara Ziņas« jaunajam pārim vēl saticību un mīlestību daudzu gadu garumā!

Evijas Krūzes privātais arhīvs

Evija un Aimurs Doma baznīcas dārzā.

Evijas Krūzes privātais arhīvs

Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā jaunais pāris kopā ar sievas draudzenēm.

Evijas Krūzes privātais arhīvs

Izbrauciens ar autobusu pa Rīgas ielām.

Evijas Krūzes privātais arhīvs

Pirmā deja uz kuģa «Rīgas pērle», kas bija īpaši emocionāls brīdis. Jauno pāri ar dziesmu sveica Evijas kolēģe - dziedātāja un aktrise Zane Učelniece (Dombrovska), kas arī šovasar iestūrēja laulības ostā. Priekšnesums ļoti aizkustināja līgavu.

Evijas Krūzes privātais arhīvs

Uz kuģa uzstājās arī muzikālā apvienība «Gapoljeri», kuru sastāvā dzied Kristians Kareļins.

Evijas Krūzes privātais arhīvs

Jaunais pāris nobauda kāzu torti.

Evijas Krūzes privātais arhīvs

«Fantastiskais vakara vadītājs Kontra ar humora dzirksti tulkoja kāzu svinībās notiekošo, jo runā gan igauņu, gan latviešu mēlē. Gribu īpašu paldies pateikt mūsu vedējiem Zanei Učelniecei (Dombrovskai) un Guntim Učelniekam, kas palīdzēja gan ar idejām, gan to realizēšanu. Lielākoties ar Aimuru visu organizējām paši. Gatavošanās kāzām bija īsts pārbaudījums, taču es iesaku pāriem nebaidīties un organizēt pašiem savas kāzas, jo tas pāri vēl vairāk satuvina. Iesākumā konsultējāmies ar Daci Miezīti no kāzu aģentūras, paldies arī viņai par ieteikumiem, kas lieti noderēja, bet sapratām, ka gribam gatavošanos izbaudīt pilnībā, nevis kādam likt visu noorganizēt. Tāpat arī savas idejas un pūles, tās realizējot, dod lielāku gandarījumu. Nu esam laimīgi kā vīrs un sieva! Esam viena komanda,» pateicības vārdus teic Evija.